Thursday, May 28, 2009

baru 2 hari keja..

yes.. baru 2 hari kerja..
dah lembik semacam aku neh
dulu kerja kat audit firm pun tak lembik macam neh

semalam balik je sekolah
lepas makan, trus pengsan..
berat sangat kepala.. tdur sampai malam..
pukul 9 lebih, mak kejut suruh mandi
lepas mandi, dengan rambut basah..
terus landing balik..

saket kepala sangat-sangat ):
pastu mak pulak datang tengok aku
picit-picit kepala..
terus meleleh air mata mengadu saket..
haha.. ciwek!!

maybe stress sangat kot semalam..
tak tahan aku tengok budak-budak tuh
sampai ke pagi aku saket kepala
pagi tadi lepas mandi,
terus landing..
jawabnya memang aku tak pergi sekolah hari ni ):
MC, walaupun guru ganti mana boleh MC
tapi dah aku tak larat sangat
macam mana aku nak drive?
kelas pulak adalah penuh hari ni ):

mental tak cukup kuat kot ni kan..
baru kena pressure sikit dah lembik macam neh ):

boleh ke aku jadi cikgu neh?
manja semacam aje kan
nak-nak lagi tengah saket neh
aku kalau saket kepala, memang out lah
takkan mampu buat apa-apa
pagi tadi lepas mandi,
ayah tanya, saket lagi ke..
terus pergi landing kat ayah plak..
mengadu, meleleh lagi air mata neh..
adoi!!! cembeng betul!!

korang doa lah aku kuat eh..
dah ada macam nak give up pun ye ni
walaupun sekarang minggu exam,
belum start mengajar lagi
tapi aku dah masuk kelas yang bakal aku ajar nanti
so, aku dah taw macam mana peel diorang tu..

izza, dont give up k ):










6 comments:

diri ini.... said...

ketahuilah olehmu sesungguhnya menjadi guru itu adalah lebih mudah.. kalo diberi peluang keje2 lain, guru tetap menjadik pilihan utamaku..walopun lecturer uitm pon mcm keje cikgu, diriku tetap memilih untuk menjadi guru sekolah sahaja..
kalo takat jage exam sejam tu ape lah sangat kalo nak dicomparekan dengan diri ku yg menjaga final exam paper 3jam dlm dewan yg sungguh beku..ngan otak2 skali beku..so jgn lepaskan peluang yg ada..mungkin da masuk kelas nnti ok kot..

zana said...

chaiyok kak izza!
bdak2 skang mmg ngok ckett.
zana pon x thn:D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uishh....stress ekk jadik cikgu...kiterr patott vangga gn cikgu2 kte dlu...btape sabanyer diorg gn peel kiterr....

plus..aku vangga gn laki aku gaks...ahhaha..tetibe...

lily lotus said...

ooo jadi cikgu rupanya...pekerjaan yg paling mulia ;)

Mun said...

jadi cikgu mmg penat, dulu mun prapraktikum pun letih bebenor walaupun xmengajar tp bosan sebab takde kerja. tpi rasanya bila dh leh sesuaikan diri mungkin rasa seronok kot. selamat berjuang izza!

MiSZuE said...

dont give up tyg tau..
meh2 lompat-lompat;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...