Tuesday, December 16, 2008

aktiviti anak dara dan ibunya

hye!
hehe..lama tak update blog ye
maklumla, cuti ni korang
aku bukan merayap pun
duduk rumah je (;

so, dah namanya duduk rumah
aku pun takde modal lah nak berblogging..hehehe

2-3 hari ni asyik melakukan aktiviti berciri kekeluargaan
hihihi
semalam mak ajak cuci kereta secara berduet
gile malas..haha
aku adalah paling malas untuk mencuci kereta u taw tak..
tapi untuk spend quality time bersama ibu [cewahh]
haha,
aku pun cuci kereta dengan mak okey
actually sbbnya,
ayah aku nak servis kereta tu hari ni
so, pk lah..
malu ke tak bawak kereta berkerak pegi servis centre?
haha

malam ni pulak,
mak ajak buat kuih cucur badak..
haha
1st time lah..
aku yang teringin nak makan
so, sama2 la dengan kak ngah tadi di dapur
dok bentuk2kan cucur badak tutold ya, aku tak reti pun buat benda2 ni..haha
tapi im willing to learn
hahaha
crap!
pastu, panaskan minyak..
and gorenglah..
nampak banyak ek?
memang banyak pun!
sebab nak bagi sikit pada sdare [:
inilah hasilnya
tedapppp =p~
hari tu mak dah buat sikit
tapi jamu kat sdare2 datang umah
aku dapat merasa seketui je ):
hehe

yang mana bentuknya kurang sempurna tu
taw la korang,
aku la tukang buat tu
hehe







16 comments:

lil^RED799 said...

izza!!!! farihah baru la berura ura nak buat jugak cucur badak nih ... teringin sgt!!! tp sini tade kelapa parut.....waaaaaaaaaaaaaa sedh sgt!

eYaNacOMeY said...

nk cucuk badak cikit..hehe

lie_nurulz said...

wah!nampak sedap..
dah lama xmakan cucur badak..

wei,ko datang blog aku bila senang okay..
aku dah berjaya!!;p

shasha said...

dulu arwah mak suka sgt buat kuih nih...rindunyer...tak belajar pun cara buat ngan dia...tuh la asik makan je kan....

nanonano said...

bolat gete

nanonano said...

cucur badok gane eh
smbal pedas dlm tu kan?

Shafie said...

erm..cm sedp lak tgk... :)

Farah said...

rajin betul. kite xpandai la buat kuih2 tradisi melayu ni. huhu

MiSZuE said...

rajin betol anak beranak ni
nk gak buat...
tulun kasi resepi
kehkeh

Redbloodsnow said...

siyesly yunk..aku lom pernah lg watkan cucur badak neh taw..hahaha
bulan 7/2009 t, sile watkan utk aku taw

t aku tlg tgkkkkkk jek ko wat yek..hahaha

:P

sweethOneY said...

lilred
hehe
ko reti buat ke yang?
aku reti gentel2 menda alah tu je
inti tu sme mak aku dh siapkan dh, aku bulat2kan goreng =D

mintak la enchek kekaseh postkan

eyana
meh2 dtg umah.hehe

nurulz
hehe
ko berjaya ape tu yang?
t aku pegi tgk taw

kak sha
ala kak..syahdu lak
sy pun bukan reti ni
dok tlg bulat2kan pastu goreng jer..

xmo sedih2 kak *hugs*

nano
aah..
dlm dia inti pedas =D

shaf
mmg sedapppp..hehehe

farah
hehe
tlg bulat2kan je yang
inti tu sme x blaja lg ;p

zue
err
makk!!
zue nak resepi!!

haha ;p

along
haha
kemslmla jwbnya yang oi
aku bukan reti pun nk buat..hahahaa..ko sediakan bahan, tgl aku nk bulat2 + goreng boleh la =D

~dARlee zURiS~ said...

alahai..rajin nye anak mak ;)
bagus ar dok umah lama2 kan
serba serbi rajin
heheee...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu....besh woo cucur badak...

chik Star said...

peberet !

:: p R i n c E s S _ N :: said...

klo panas2 lg beshh wo...akau sokak...

Tny said...

Cucur badak? Suke!! :D
Ahh.. teringin mkn cucur badak pulak.. adoi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...