Saturday, November 29, 2008

kerja yang menimbun

hye
aku baru balik dari teluk intan semalam
of course la kerja tak sempat nak siap kan
gila manyak
yang client plak boleh cakap

"uols kerjalah siang malam,
janji siap cepat"

dah tu
pukul 5.30 sharp je nak balik
pekerja dia dah siap masam2 buat muka lagi
sebab kitorang kol 5.30 tak kemas2 nak balik lagi
yerlah, dia nak kunci pintu
kena la tunggu kitorang habis
haha, nasib lah
tu pun semalam dah masam2 muka
hempas2 pintu
aku tak sempat kuar lagi dah tutup lampu office
mampos ko lah..
janji kitorang ade effort nak kerja lebih masa okey
tapi dah takde sape yang willing nak tunggu kitorang buat kerja siang malam kan
bagus gak
ingat aku rajin nak buat kerja sampai malam?
kalau diorang tu nak balik cepat,
kitorang pun sama jugak..

hati dahla tengah bengkak ni
sebab instict sangat kuat mengatakan
yang bos aku takkan lepas aku kuar hari selasa ni
yerlah, bagi kerja last minute pada aku kan
pastu nak suh siapkan dalam masa yang singkat?
patutnya time2 macam ni
kerja2 kat tangan suma dah setel
tinggal nk setelkan daily report n suma hal2 internship lah
ni aku terhegeh2 lagi mengadap kerja
ko dah habis kan ayein?
syok arrrrr ):

satu hal lagi
company nak saving cost ke ape ke
tataw lah
tapi bos suruh bawak balik ke office kerja2 yang tak siap tu
tahun lepas, diorang stay kat teluk intan 2 mgu siapkan keja
ni kena angkut bawak balik office
fail yang terlampau banyak
penuh backseat dengan fail
ini sebahagian je failnya
manyak berjuta2 lemon lagi ni taw
3 kali ulang alik angkut fail bawak masuk keta ):

mencik ah gini
dahla elaun tak dapat lagi ):






10 comments:

Y A T T Y said...

wahhhh bnyakk nya fail..
juling mata ni tgk..hahaa

btw,truskn usaha anda ya!!
chayok chayok!!

:D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aduhh.....aku tumpang tetekan tuk ko...

ape r bos ko..

x bek r buli2 trainee...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tuntut k xtra elaun....mampos r...

NoTy But Nice Zhoe said...

wuhooo....
mnyk nyer fail to wooo...
mampuih....

slumbeRAJA said...

mak aih. byk betul keje. mmg menimbun. xpe. keje elok2 mane tau naik pangkat ke ^^

chik Star said...

keje auditor sangat mulia taw.
siyus.
:)

MiSZuE said...

alahai kesiannye dak tecik ni ekekeke..

xper pasni ko merdeka kan hikhik

chaiyok2!

Farah said...

gile banyak file. mau pengsan. hehe

Redbloodsnow said...

klo aku...mahunyer muke aku dh x mcm org dah bile nengok fail menimbun cam gittew taw...

harus muke aku jd cam pontianak lapa darah!!! kahkahkah

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sabar je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...