Wednesday, October 22, 2008

give and take

*err..try buat muke garang,
tak jadik la..haha..terlebih flash lak tu*


korang penah tak jumpa..
orang yang jenis dia
nak orang je jaga hati dia
tapi, ade ke dia jaga hati orang..

penah jumpa tak?

ade kan orang yang camni
kalau orang cakap..
sikit2 sentap..
tapi, kalau dia cakap
uii..kemain direct lagi kan
setengah orang cakap "cakap direct" ni adalah terus terang
tapi, aku rasa ade beza terus terang n ckp main lepas

contohnya kan..
ni contoh je taw ;p

kita puji baju tu lawa

dia sambil juih mulut
dengan tak bersalahnya cakap

"hah..yang tu lawa? teruk gilew taste ko"

aku rasa kalau orang yang terus terang
dia akan cakap..

"hmm..lawa kot, tp aku tak berapa kenan"

ni suma base on pendapat aku je taw
hihi
aku main cakap je.. ;p
lain orang, lain pendapatnya kan..

ade setengah orang plak..
jenisnya..

kalau dia buat kat orang..
takpe..
tapi kalau orang buat benda yang sama kat dia
dia marah

hai..
gitu pun ade ye?
aku rasa la kannnn
macam mana kita treat orang,
macam tu orang akan treat kita balik

kalau kita pon tak pk hati orang
tak dulik perasaan orang..
ko expect orang akan kisah pasal perasaan ko?

notakaki: ini bebelan di hari rabu..
saje gatal tangan aku bg tazkirah sikit kt korang ni
hik hik hik
tadek kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada









23 comments:

MiSZuE said...

huiks apakah ini..tetibe hehe
nape yunk oi..dahh aaa tetibe of9..ngehngeh..

yaa..aku setuju semuanye..
nape ko..meh sini soksek ngn aku:)

nanonano said...

ehh rabu dah?
td selase?
kejapnyeeee..
huhu
:p

nanonano said...

eyh psl entry ni,
na ni cmne ek?
ske ckp lepas gak..
errr..

Erinsza said...

ade dik

klu tak ada aman dunia kite

shasha said...

agreed..agreed...kengkadang kite suka gak melazer org...tapi tgk org yg dah rapat laa..kalo yg tak biasa...cakap baik2 saje...hehehe

MiSZuE said...

ehem2..
cantik mate..beli kat mane hahaha

MiSZuE said...

eh apsal muke ko serius adakah ko marah ahahaha..

hihihi lambat lagik nak kejor ni :)

Nem0 o0h Nem0 said...

mmg ramai org cmtu..

aku salah sorg yg suka ckp lepas tp aku leh trma kalo org nk ckp aku cmne..=p

babe,ko nyer lens kaler per?

ezo said...

tazkirah hari rabu ni sungguh bermakna..
:D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

haaa...apa kess ni..msti de pape ni....

Redbloodsnow said...

A'ah yunk...aku pown sameeeee jek ngan ko
aku pun ngah x puas ati ngn org² neh
nak kiteeee jek yg jg ati dorg, habis hati kte neh camne???? utk dorg pijak² jek ke
so selfish la org mcm gni yunk

aku sgt berulat ati aku...yup ko mmg btol, camne ko treat org, camtuh ler org len akan treat ko balik even kte x akan treat die mcm tuh

bpkir lenkali gune otak bukan gune lutut bile nk say sumthin, tol x yunk? iskkkk aku dh teremo plak dh kat cni :D haha

eYaNacOMeY said...

hmmm..mmg ade org mcm neyh..huhu

ayat neyh..mmg kite setuju..

macam mana kita treat orang,
macam tu orang akan treat kita balik
..hehe

tp, biase kiter.. boo layan jerr org mcm neyh..dont likee!!huh

chik Star said...

akk xske nk sentap sentap degn kekwan nih,
tpi klo dpt kwan yg ske sentap,
rase nk sepak laju2 jerk

kwan lame akk dulu ske ckp lepas
same2 ckp lepas.
xder simpn lam ati.

tpi akk mmg kuat sentap
tpi dgn fmly n ehem2 jerk la
klo dgn org lain nk sentap 24 jm
per kes !

wek !

chik Star said...

w0w !
bji mate lawo.

an.wardrobe said...

izza. ur mail plz....
leh an send detail situ.

Ceera said...

memang ada orang camnie...

so, better.. jangan layankan sangat.. takpun, ko laser je kat dia.. haha

miss mel said...

hai akak 1st time nk komen..btl2 tu..slalu tjd kt sy...penat tau nk jg ati org..ingt die ok tbe2 huhu..bis lah bedukala daku..slagi org yg sentap tu xok mmg xleh duk sng sy ni..hehe..bek kunun..

sweethOneY said...

zue
ngeh3
aku teroff ym tu meebo buat hal la bebb

aku okey je, saje suka2 nk bebel..hahaha

nano
haha..khamis dh pon

aah, na tu mmg..suka ckp lepas [panggg na sebijik ;p]

hik3..owg klo sentap, owg ckp..lgpon ngan na, xde makna nk ngade2 majok..hahahaha

owg x kisah klo org tu jenis dia leh trime klo org ckp direct ngan dia..ni jenis yg dia boleh buat kt org..org xleh buat kt dia

kak erin
hehe
tu la kak
takpela..biarkan dorang :)

kak sha
klo kwn2 rapat ni mmg ske melaser je..hik3 :P
tp kak..masalahnya klo dia leh trime kte ckp cam kte trime dia ckp xpe..
ni kte ckp sikit sentap :P

zue
hahaha
ape kes ko ni yang
nk kejar top commenter la ni :P
aku x buat contest lagi beb..ekekeke

nemo
hehe
takpela..sbb ko leh trime
kalau jenis yang taw ckp org, tp org ckp dia xleh tu yg buat aku panasssss

aku pakai kaler hazel babe ;)

ezo
hihi
amikla pengajaran oke?

ayein
ngak ade pape dong
just bg peringatan kt diri sendiri (:

along
tu la yang
ni la org selfish nama diaaaaa
pk ati diaaa je kann
klo dia pon sama pk ati org, xpela..

eyana
hehe
tul tu yangg..
mcm mna kte treat org, camtu la org treat kte.. :)

kak as
hehe
bukan kak..
sy leh je trime org ckp direct..sbb sy pon ckp direct..tp jgn melampau2 sgt laa..
pastu jgn la dia ckp boleh, sat g kte buat benda yg sama kt dia..ha.sentap..
mmg nk kena geget tu :P

wowww..meh nk bg bijik mata :P

ann
hehe
dah bg ann (:

ceera
tu la babe
aku jenis mls nk melaser..hik3
diam2 sude..spill kt blog..ahahhaa

miss mel
hehe
tu la cik
kena sabar jer la.
kdg penat la kan asik kte je kena pk org

sepet a.k.a zack_u said...

huhu...
ade gak kawan2 aku yg mcm ni...
bile mengate org...
bkn maen lg..
tp org ckp dia sikit..
da sentap...
majok berhari2..
susah nau nak layan..
hehe!!

lily lotus said...

bo-layan jer org cenggitu

Eida said...

orang macam tu.. kena lazer cukup2... ataupun kasik fire tahap utoman cukup2... baru padann...

Memory said...

aku salu gak jmpa org camtu..tp aku lantak kan jje :D adakah aku sorang yang tak berperasaan :D

ezo said...

ayat miss mel tu tak tahan beb..
hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...