Monday, August 25, 2008

drama tetengah hari

hihi
before korang ckp ape2,
nak citer dlu ;p
yerr..gambar kat atas ni
pakai baju yang sama cam bawah
tudum je lain, ni waktu pagi
bawah tu dh balik umah
tukar tudum lak ;p
wah..panjang lebar lak aku bercerita kan..hahaha

penat ni wey
amik napas jap
baru alik dari post office
sejam lebey aku ase dok stu
aku nak renew lesen
esok expired, hari ni baru hegeh2 nk update v7
dahla parking susah nak dapat kat stu
sile bersabar manyak2 la yer
masa aku sampai tadi,
baru nombor 1634
teka la bape nombor aku..
1670!!
aduh..nak taknak, terpaksa la tgu jugak
dah esok expired nya
hari ni boss tadep..opss
hihi..esok boss dh masuk,
segan nak mintak kuar wpun sure dia kasik ;p
haiippp..xleh amik kesempatan taw!
haha
dahla tak lunch lagi tadi
ingatkan orang tak ramai
sekali ramai daa,
mmg kelaparan la aku menunggu tu
haa..sebabkan aku lama dok stu kan
sempat tgk ade satu drama ni..
wah3
satu jer aku nak ckp kat pakcik tu
BODOH!!
eh..nk cakap lagi satu boleh?
BANGANG!!
chop2 korang..
satu je lagiii..
satu je lagi ekk..
BONGOK!!!!!
haa..habis dah ;p
nak taw citernya?
(korang mstla nak taw kan..bab gosip2 ni kan korang ske ;p)

boleh tak dia masuk2 je post office tu..
korang bayangkan la orang pny ramai kan
smpi dok luar pon ade
sbb ni post office tecit jer
trus dia g kat kaunter..
aku tataw dia ckp ape kat makcik yg jaga kaunter tu..
tp maybe la dia nak potong Q kan
pastu maybe makcik tu tak bagi
tibe2 je dia bertempik okey

"kak jgn buat saya marah kak!
saya ni tgh keja..klo kak tak bg saya, mati saya!!"


sme org dh pandang2..masalah ape pakcik ni?
tp sme owg x masuk campur la

pastu tak dgr la ape makcik tu balas..
tp pakcik tu asik menjerit2 lam post office tu
tak malu ke hape?

"peduli la dengan dorang pny nombor!
dorang tu boleh tgu, saya ni tak boleh!
saya tgh keja ni!!!"


(lam ati aku, bodoh..aku pon tgh keja..
n mostly owg lain tu pon sme tgh keja gak)

"korang gomen ni saje je..
keja cepat, buat lambat..
buat nombor la ape la..
pukimak!!"


org tua ni mencarut plak dah
mmg panas je ase ati sme org lam tu
tp sme org pandang je la
sian gilew tgk makcik tu
dia still ckp elok2
siap mintak maaf lagi
tgk makcik tu kena camtu,
kesian + hangen jer gn pakcik tu

pastu masa dia nak kuar tu
sempat lagi dia membebel okey
aku dok tepi pintu, aku dgr la dia ckp ms nk kuar tu

"nak kena marah2 camtu,
baru boleh buat cepat!!"


lahai..ape kah???
sme org pon nak cepat okey pakcik
sme org pon keja
sme org pon ade hal lain jugak
yang ko tadep hal tibe2 melalak tak tentu psl apehal?v7
tak paham aku org tua buat perangai camni
tak malu langsung..
huh!







16 comments:

Known as IDZ said...

memang kurang ajo betol....

mmg sepjg dia kat pjbt pos tu, lagi ramai memaki dia... xsedo ker?

aku lak yg hangen...

NoTy But Nice Zhoe said...

wah kurang hajar tol tu pakcik tuh... izza curi2 snap lah gmbo dia pastu tayangkan sket hehe... tapi ada plak nanti dia cari izza.. eh jgn2 heheh... sumer org pun mau cepat, ingat dia sorg je ke keje kat dunia nie.. wah.. terlebey sudah..

lil^RED799 said...

len kali...die lalu sebalh......sound kan aje....tak sedar diri tue betol!!!!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mmg bongoksss gilerr...tampo laju2 pkcik tuh...

ezo said...

perghh..
terbakar lak aku.
pe kes pkck tu nk gile mcm orang x betul?
bukan bodoh bengap lagi dah ni tp sengal tahap loji punye..huhu..

nasib baik takde orang yg maki die balik..kalau tak,sure terkedu punyelah..

hiks..emo plak aku..hehe

Chika Chika said...

hek eleh.
amenda la makcik tu .

NEW RECIPE FOR ALL said...

oit asal ko tak amik video pakcik tu? ko kan suka merakam..tak pon amik pic jer...aku nak gak tgk pic dia...

Dakjaat™ said...

pressure dengan kerja .. heee! i pun kekadang hilang sabar gak dengan kuli2 gov neh .... tu baru kat kaunter .. still elok lagi .. kalau dalam pejabat? .. lagi teruk dari ni izza...

Suka Bebel said...

pergh! kalau lah aku ada di tempat kejadian. nahas pakcik tersebut kena hamun. hamun je lah aku berani.hehe

chik Star said...

gile psiko !
bikin malu bangse melayu saje.

chik Star said...

eyh lupe lak.
hihi,
npe tukar tudung.
kn cntik tudung merah tu
saye suke
:)

nanonano said...

rogol je org cmtuh !
hishh..

Aien cute said...

uhhh! dasyat gila ar pak cik tu... tak sedar ker dia yang dia brada kat pejabt pos tu masih ramai lagi yang sedang menunggu. Kalau dia kata bekerja pun abis yang orang lain tu tak bekerja ker?

agak2 lah kan! mujur ada number sekurang2nya ko boley ngak duduk, kalau tak ada number larat ker ko nak berdiri sepanjang jalan

tak sedar diri lah pak cik tu...dah tahu nak berurusan, amik lah half day ker apa ker? hari sabtu kan bukak halfday, naper tak pergi jer? Pastu nak salahkan orang kat dalam tu.. nak maki2.. ingat orang tu tak ada perasaan ker?

teruk punya perangai!

MiSZuE said...

mcm2 lah manusia ni:P

Ms_MER said...

mental la pacik tu..kesian macik tsebut. salu aku jmpa camtu gak..pacik2 ni cam belagak hebat, ckp kuat2 cam depa ni pandai sgt la

Ceera said...

gilo apo pakcik tu.. sabor je la.. bapak sapa la tu kan, hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...