Tuesday, May 13, 2008

udang mentega

ok sumer
dinner hari ni ai masak udang mentega
very simple + yummy!!! @lapar

bahan2nya:
600 gm udang
200 ml susu isian sejat
2 tangkai daun kari
100 g mentega
5 biji cili padi
bahan perasa (garam,gula,lada sulah)


mula2..udang tu perap ngan lada sulah n garam *boleh masukkan kunyit gak klo ske selama 10 minit
then, panaskan minyak..
goreng udang, tos dan ketepikan..

kemudian, panaskan kuali
cairkan mentega
masukkan susu isian sejat
gaul sehingga pekat
kemudian masukkan cili padi,daun kari dan bahan perasa
bile dah agak2 pekat, masukkan udang yang digoreng tadi
pelankan api, n biarkan udang sebati ngan sos
kacau2 kejap,pastu angkat

udang mentega dah siap n sedia utk dingapp @sederhana

adik2 ku ckp sodap @lapar
masing2 makan bertambah
hiks
atiku senang..lalalala




5 comments:

:: pRincEss_N :: said...

yunk....klo nk lagik sdap kn....mase mnyak panas2 tu...ko ltak mentega tu smbil tu ko gaul2...t die kua cm kerak2 ala2 kerak telo tu...besh giloss....x pOn...tmbh nestum kasuik rangup...ngancam beb...aku blaja ms keje famosa dlu....

sweethOneY said...

ayein
yekee?
baguih gak ko keje famosa lu ekk =P

t next time aku buat,mst aku try cam ko ckp tu :D

nanonano said...

waaaaaaaaaaaa..
nak gak ai merase air tgn yu..
bile ni..
bile..
bilee..
wuuwuu

sweethOneY said...

naa
meh dtg umah meh
ai masak manyak2 utk yu
tp klo nk dtg tu,bawak kepok lekor sama ek!! =P

MiSsZuE said...

cedapnye...bgi la kat sini aku laper nie yang..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...