Saturday, April 12, 2008

minah tudung??

nape org ske panggil girl yang bertudung as minah tudung??
for me,gelaran minah tudung means for an insult..

sebab ape?

sebab ade lagu minah tudung tu kan..
lagu yang ngok ngek itu..cukup benci aku dgr

n kalau ade ape2 perkara buruk yang minah tudung *as ppl said lah kan* buat..
sedap je kuar dr mulut orang..
"tu la perangai minah2 tudung zaman skrg.."

nape judge org camtu ekk?
nape main pukul rata sumer org camtu???

aku taw, perangai orang yang bertudung sekarang pon manyak yang tak baik kan
skodeng sana sni..kes sana sni kan kann

i know that!
n i admit that it's happened!
it's reality!!

x semesti ko pakai tudung
perangai bagus

pakai tudung or tak pakai
bukan mencerminkan perangai

so pls guys..
dont judge ppl like that..

2 comments:

tiffany said...

sekurang2nya bile bertudung satu tanggungjawab org muslim dah ditunaikan...

bout the perangai yg ntah ape2, itu urusan die dgn Yg Maha Pencipta.... kite sekadar insan biasa tak berhak nak menilai n menghukum seseorang...

biarkan ape org nak kata.... yang penting hati kite ikhlas bertudung... ida pon sgt bengang ngna lagu tu, sgt kurang ajar macamlah mereka laki2 melayu zaman sekarng ni baik2 belaka... belang mereka tu kalah harimau kat hutan tapi ada hati nak kutuk2 pompuan...

sbb tu lah ade pepatah "andai diri tak sehebat Ali, jgnkan bermimpi beristerikan Fatimah"... sama2lah kita renungkan ye...

eliyashaka said...

izza..

as long as kita & org sekeliling kita kenal siapa kita that is enuf rite...

so yg lelain tu xyah amik port..hikks

izza..ada ym ke.nti add eliya erk.senang sket nak nyembang..muaaaahhs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...