Wednesday, October 17, 2007

raya entry~

raya pertama
hukhuk..bile dah 3-4 org suh hapdet entry raya..terpaksala gue merajinkan tangan menaip gak..hehe..demi engkorang2 taw :P pd aku raya ni biasa aje..sbb penat kena kemas umah, kena masak, kena basuh pinggan, kena layan tetamu :P hahaa..evilnya ckp gitu :P
raya tahun ni rasa hambar sket la..kol 11 still xde org dtg umah lg..heran tol aku, slalu tahun2 lepas, balik2 je semayang raya tu sure org tak putus2 dtg umah..kali ni senyap sepi je..umah org lain pon aku tgk senyap aje..kol 12 lebih br ade org dtg umah..pastu pas zohor dah siap kunci pintu nak kuar g beraya, time tu la org nak dtg umah pon.masuk balik umah..kol 3 lebih br g beraya :D adehla~
raya kedua
then malam tu balik kampung mak aku kat grik..act bukanla malam..sbb kitorang gerak sgt lewat, mak aku nak balik gak malam tu sbb mak aku cuti jap je..kol 3.40 pg br sampai kg..huwaa..ngantoknya..aku terpaksala teman ayah aku drive sbb org lain sedap bantai tdur dlm keta..bukan jauh sgt pon kg tu..sejam lebih aje..dah mcm2 hal kat umah, tgh mlm la jawabnya br balik :P pastu dah sok pg, susah nk bgn..hehehe..xde sape pon kat umah opah, opah tgl sorang..mak2 n pak2 sdare yg lain raya umah mentua dlu..hmmm~ raya kedua dok umah opah aje..x g jalan mana2 pon, lg pon hari ujan je hr tu..malam tu lak ujan tak henti2 turun..risau gak banjir coz umah opah aku ni pantang ujan lebat n x henti2, selalunya banjir..tp nasib baik la x..

raya ketiga
bgn2 pagi tgk opah aku takde, pakngah aku pon xde..upenya dorang g alor star amik cik aku yg baru bersalin hari b4 raya hr tu..okla, let pics do all the talking..*ade some pics yg aku tak transfer lg, so edit later k* :)

abaikan pemandangan belakang
sibuk membetulkan selendangnya adik aku ni
tadaaaa
close up
mak,adik n ayah
kak..mintak ampun kak, kata adikku :P
adik lya bergaya ngan selendang akaknya

8 comments:

pu3nemo said...

oitt cmne ne pksa jek post entry nie..hehehehe..

waa bj kurung ko kaler fav aku la.. nk curik leh??=p

sweethOneY said...

haha.. :P sape tah pakse aku neyh..ekekeke..wait for the 2nd pics to go :P

owh..yeke? tu kaler peberet aku gak tu..hehe..

ReDbLoOdSnOw said...

aku x reti arrr nak pasangkan selendanggg....uwaaaa..jeles nengok dak2 pakai seledang g2.

ajarin gwe donk, izza...

lawaaaaa arrrr...
mangkuk hayun ko izza, suke watkan aku jeles..ekekeke..

sweethOneY said...

hahaha..okes :P nnt amik kelas ngan aku..ekeke..ko jeles ek? yesshhhh..mission accomplished!! :))

faisal said...

slm wak, aah kat area sinipun ujan je..:) tapi mmg tak menghalang org dari berayalah,hehe..:)

budak2 skrang mmg jarang beraya wakkan, lelagilah rancangan tv byk best2..sbb tu sy tak bg adik bukak tv,kekeke...suh diaorg gi beraya...selagi belum mlm jgn balik,hahaha...abis diaorg pusing kampung..balik dapat dekat rm200,huh...kayoo..

sweethOneY said...

hahaha...dasat la acai ni..ok2...ngaku, kte mmg mls nk g beraya..tp raya 1st mmg kena dok umah je, tgu kwn2 nk dtg umah :P heheh..
pemurah btol org2 banting ni eh, smpi dpt dekat rm200..dasaaaaaaaat!!!

RedWGG said...

cantek selendang raya anda..
so sweeetttt..........

sweethOneY said...

hehe..thanx :)anda pon cantik bertudung di pagi rayer :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...