Wednesday, July 25, 2007

respond to 'kebaikan kawan vs kepentingan kte'

aku terpanggil nak tulis blog ni sbb terbace kat blog kawan aku psl kawan jugak..kire mcm posting respond to la ni..hmm..KAWAN? semua orang rasanya perlukan kawan kan..x kirala rapat or tak..itu satu keperluan dalam hidup jugak kan..contohnya kalau keja, xkan la dok satu ofis tapi x kenal kan..tapi ape tu kawan? sahabat yang sanggup kongsi susah senang? sekadar kawan yang dtg untuk sama2 berhibur? bile kte senang, rmi nak kawan..bile kte susah, sumenya lari? aku percaya setiap orang ade pendapat sendiri tentang makna kawan ni..

sesetengah orang menganggap kawan ni cukup bermakna..cukup bernilai..tapi pada aku, kawan yang cukup bermakna pada kita sgt susah dicari..mungkin sekarang kte rapat, kte baik ngan dia, slalu spend masa sama..tapi esok lusa dia dah bukan kawan kte..dia dah jd orang lain yang kte x penah kenal slame ni..mungkin juga kte jarang jmp, jarang spend masa bersama..tapi deep inside in our heart..kte dapat rasa dekatnya dia dengan hati kte..

tapi..ade jugak orang yang anggap kawan ni nothing..dia tak kisah tentang kawan kerana pd diorang kawan datang dan pergi..kawan senang ditukar ganti..diorang x value frenship tu..for them, there is no such thing as frenship or frens forever..ya..nothing last forever..

tapi..*tapi lagi..* mcm kawan aku ckp..sape kte nak menentukan ape dia buat tu btol @ salah..patut @ tak patut..tny la diri masing2, selama ni kte menghargai x ape yang kte ade..kte menghargai x apa yang ada di sekeliling kte..

entahla..aku dah penah ade pengalaman pahit gini ngan kawan..org yg aku anggap kwn baik talk bad bout me at my back..backstabber ke ni? aku malas nak cakap patut or tak patut dia buat gini..nnt jadi isu pulak kan ptt @ x ni..ucapan 'dulu dia x mcm ni' or 'kte dah x mcm dulu' penah aku ckp jugak..tp maybe dia mmg gituh kan...itula her true color..maybe br dia dia tunjukkan..

entahla..sumtimes we got the blame because we share our feeling..n because we tell the truth..painful but it's true..

2 comments:

ReDbLoOdSnOw said...

hehehe...true frens is hard to find za. but once kte dah jumpe "that" frens...hargailah diri die. Nak kenal pastikan ur true frens...bg aku so simple. die akan ade bersame2 ko dlm susah mahupun senang ko. yg bkongsi gelak tawa dan tangis bersama.

bile sume org left u alone...die ttp x akan berganjak dr tempat die di cc enko. itu lah die a true fren...ekekeke

p/s: aku nk wat gak ah nnti2 post gni :P

RedWGG said...

hmmm..mcm aku ader wat jer posting nih tat day..
but tak menghuraikan panjang lebar laaa...
ala kadar jer..
sbb msh tak terluah lagi prsn sebenau..
aku hanya terkilan..
bila kwn tuh berubah hanya sbb satu benda yg tak menepati citarasa dia..
sedangkan itu hidup aku...
ehhh..panjang lak..
mcm nak tulis entry plak..
wakaka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...