Tuesday, September 25, 2012

Situasi itu



Saya nampak ni dekat news feed di Facebook tadi. Bukan nak sebelah mana mana pun cuma rasa terpanggil nak komen situasi ni.

Customer pun satu, harga dah memang murah sangat masih nak tawar menawar kan. Seller pulak, terus share Facebook customer dengan status macam tu, patut ke ?

Entah, saya tak setuju walaupun potential customer tu bersalah tapi tetap tak patut memalukan dia kan. Maka, saya terus unlike page tersebut. Tak ingin shopping di situ, buruk betul perangai.



11 comments:

Intan ~ Nur Azlina said...

saya pun terjumpa seller yang macam ni dekat FB. Siap letak status mcm ni

'Bila budget ciput, janganlah minta ........'

Malas nak sambung sebab sedihnya dengan orang macam ni..

hOtMaMa said...

meletak pasir dlm periuk nasi sediri la tu.. adat la berniaga.. mcm2 org kita jumpa kan.. klu yg agak2 melebih tu tak payah la dilayan lagi.. tp perlu ke sampai dimalukan mcm tu sekali kot.. mmg tak patut la kan..

Ann Ilias said...

yes, kalau betul pun customer tu bersalah sbb minta disount melampau lampau, still kita rasa x proper for seller memalukan dia smpai mcm tu..

sharEna said...

baru berniaga kecil2 dah ade perangai mcm nie...camne nk maju? rezeki pon x berkat jadinyer...

ct cheery said...

buruknya perangai..jaga la sikit aib customer tu. klu mcm tu cara dia berbisnes,susah nak maju. xnah dengar ker 'customer is always right'..hehe bebel plak aku ni..

atty's said...

apapun kena lah jadi profesional.bila berniaga ni , mmg mcm2 kerenah customer kita jumpa.kalo stkt baru jumpa customer mintak kurang harga dah emosi..camner nak berjaya..tak tahan dugaan namanya

nanonano said...

huhuhu adat la bisnes jumpe dgn mcm2 ragam org,

Erina Asmawani said...

Tak pro nye!! Agakla kalau geram pun ngan customer tu tapi jangalah sampai mengaibkan.Hishh..hangen plak baca

mun said...

teruknye perangai mengaibkan orang tue kan tak bagus....haishhh macam macam nasib kite xder facebook hahhaaa

~daRLee ZuRiS~ said...

macam nie pun ada ke?
Ish..ish...

Adam said...

ini macam punya customer & peniaga pun ada? nak murah buat sendiri. takleh tawar, jgn buat bisnes. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...