Monday, February 20, 2012

Funfair


Siapa sini masa kecik kecik mak ayah dia suka bawak pergi funfair, angkat tangan !! *angkat :P

Seronok kan masa kecik kecik pergi funfair ni, rasa seronok habislah. Masuk rumah hantu yang setakat naik keretapi pendek tu satu round pun dah cukup puas rasanya. Lepas tu, mainan yang wajib naik adalah merry go round dan ferris wheel. 

Hari tu jalan jalan dekat area U5 ni, terjumpa funfair. Hari tu tuu lama dah, time CNY hari tu. Hehe. Merata-rata funfair naik bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan kan *phew, bahasa :p

Saya bukan suka sangat pun funfair ni tapi suami ni ha, beriyer-iyer benar mengajak isterinya pergi. Karang tak teman karang, merajuk :P 

Hahahaha


Sebagai isteri yang baik lagi comel, temanlah jugak walaupun time ni mata dah ngantuk gila tau. Risiko betul keluar waktu macam ni. Bukan sebab apa, saya ni umpama bayi. Hahahaha. Kalau mengantuk mahupun lapar mahupun penat terlampau, pasti akan menjadi cranky >,<


Sekarang funfair memang dah mahal ye. Satu token tu rm2. Nak naik ferris wheel ni lagi, sorang 3 token = rm6. Serius mahal eh. Tapi dah nak jugak, bayar je lah.

Saya rasa funfair sekarang dah kurang keseronokan lah. Ke sebab saya dah dewasa maka saya berperasaan macam ni ? 

:P


13 comments:

~daRLee ZuRiS~ said...

Angkat kaku boleh? ;)
Tp betul lah, usia dah meningkat nie keseronokan dia dah kurang

asna cute said...

1st time aku masuk funfair masa lepas kenduri kawin aku belah lelaki tau haha

farrah said...

*turun tangan*

sebabbbbb, parents kita JARANG GILA (ke tak pernah) bawak kita masuk funfair T________________T

sob sob *sambil berpaling dan berlalu pergi ecewahhhhhhh*

sharEna said...

kecik2 mcm x pernah je g funfair. nak jumpe pon susah hahahhaa

x minat la. pening kot naik roda2 pusing gtu. pernah naik la masa zmn study dulu ngn kengkawan. asal ade pengalaman sudah.

umpama bayi? peidh mata aku bace hahahha

Zumie said...

bila nampak funfair aku da xmint sebab mahal sgt macam membuang duit haha

nanonano said...

dlu kecik2 selok weh g sni,
sbb boley dpt pakwe,
motip? ekekekkeke

Liquid said...

skrg funfair mahal sgt lah... nak poie pikir 18-20 kali uhu

dhiera said...

tak silap mak ayah pernah bawak g funfair. tak dapat ingat ingat la..
tapi yang confirm, mak ayah pernah bawak pergi genting highland masa genting baru-baru bukak. hehehe

.rENEx. said...

ANGKAT tangan dah :)

atty's said...

zaman dulu , beshkan funfair..meriah..teringat zaman masa kanak2 dulu

Hana Soffelia said...

Selalu g funfair tp xpernah main mainan yg tggi2 tu, slalu main benda2 yg simple2 je like ketuk kepala buaya, tangkap itik patung dlm air semata-mata nk dptkn teddy bear. Hahaha ikutkan mcm membazir duit je tp agak seronoklah main benda mcm tu. hehe

PinQib said...

hikhi.. kite suk3.. ni pengaroh dr citer3 mat salleh yan dapat3 bear3 gituewwwww

Zie Madini said...

lama aku tak g funfair :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...