Monday, January 24, 2011

bukit cahaya shah alam


helo~ helo. actually cik abang saya tu bawak saya pergi taman pertanian bukit cahaya, shah alam. hehe.
cik abang a.k.a en tunanghappy~happy~ happy and all excited. hehe. maklonglah, orang first time nak pegi ni ha.

tiket masuk rm3 je. mula-mula nak naik basikal tapi punya la ramai berbaris. siap kena amik nombor segala. pastu aku ajak Iim jalan je lah. ceyy, jalan tu weh. tahu tak berapa jarak berjalan kaki dalam tu ? adalah dalam 8 km.

so, mari kita mulakan perjalanan.aku rasa tak sampai 300 m lagi dah berenti. haha. baru nak panaskan enjin.haha. ini gaya nak jalan 8km ? baru jalan sikit dah benti, gluk gluk gluk teguk air.hai awak di sana. sorang je ke ?sebab saya pun sorang, jom dating :p

dalam taman ni, macam mana korang boleh tengok dalam map kat entry bawah ni.. lebih kurang ada berapa tu ek perhentian. 20 ? eh, aku hentam sajalah. malas nak check balik :p so banyaklah tempat yang kitorang berhenti tengok. antaranya dalam gambar di atas ni, dekat dalam taman haiwan. tak berapa nak haiwan sangat kot. banyak jenis-jenis burung je.

pastu, ada macam pondok-pondok. boleh bermalam tak silap aku. sebab nampak orang angkut tilam segala keluar dari rumah tu.
tumpang main buai :porang kesayangan. eee, control macho la sayang ni. hihi.

oh ye, aku rasa main attraction di sini adalah rumah iklim empat musim.sejukkkkkk dalam tu. siap ada orang bawak winter jacket lagi. haha. padahal duk dalam tu berapa minit je :p bila cakap keluar wap dari mulut. hehe. tapi bukan boleh main salji pung. harapkan masuk jalan-jalan amik gambar rasa kesejukan tu je. okaylah. for rm3 kan.semangat pegi beli tiket nak masuk rumah empat musim ni. padahal dia tak check pun tiket tu :p kira kalau tak beli pun takpe kot.

seronok weh dating tempat gini rupanya dari asyik pergi shopping complex je.
best~ best~ best. tak best sebab menyerahkan kulit muka untuk dihitamkan oleh matahari T__________________T

******
semalam sempat lepak-lepak dekat taman tu, bawak keluar segala pamphlet yang kutip kat karnival pengantin ritu. discuss itu ini :) alhamdulillah rasanya setakat ni semua masih di bawah kawalan. untuk majlis kitorang nanti, persiapan memang lah sikit je baru buat. tapi yang penting, kena ada planning kan :D
*******

korang agak-agak kitorang habiskan tak 8km tu? oi, memang tak lahhhhhhh. baru tiga jam berjalan dah letih. nak patah balik pun tak larat dah. naik shuttle je sudahnya. hahahaha.muka dua orang budak tengah tunggu bas nak balik ke pintu utama :p

rasa kena pegi lagi ni. sebab tak abis ronda. hehe

p/s nyna, kenal tak baju tu ? hahaha.


12 comments:

Erina Asmawani said...

lama gilaaaa tak gi siini..last masa darjah2 kot..uu..banyak kalori dah terbakar tu yunk ;p

p R i n c E S s _ N said...

hohoho...aku pnh g dolu2 ms kecik..time tu uma musimluruh..so..nan ado salji2...nti nk pegi laa...tp x to biler...nanti..nanti..nanti laa..hahahah

chik star said...

oit pesal kurus sgt ni.
gemok la sikit.
*jeles.

~dARlee zURiS~ said...

hmmm..orang2 bercinta sekarang nie memang suka pergi tempat2 camtu ek? ;P
weh,akak yg slalu balik s.alam pun tak pernah g situ.hehehe

sweethOneY said...

ena - byk kalori terbakar tp muka pun terbakar sama T___T

ayein - hehe. aku x penah pegi :p

kak as - tipu sgt neh ! dlm gambar je tu. jenuh Iim cari angle. miahahahhaa

akak zuris - haha. dah tu org bercinta zaman dulu pegi mana :P

sy first time pegi ni kak. hehe

Zumie said...

lama dah x pergi .ni banyak kenangan kat sini whoaaaaa

huhuhu...

next time naek basikal tau..

nanonano said...

jelessssssssssss nengok body mu skrg..
urghhhhh!!!!

atty's said...

dulu masa baru2 bukak selalu pergi sini , sbb abah kty keje mardi masa tu .

sweethOneY said...

zue - hehe. kenangan ngan cape yang? tu lah, kena pegi ni. nk main beskallll

nano - haha. takde makna weh. cuba tgk depan2 baru taw laaa

kak ty - ooooooo.. tp besau sgt la kak ty, tak terdaya kaki nk berjalan satu hr habis tawaf :p

nyna said...

kat situ la fac aku buat naturewalk.
best sbb masuk2 sawah.haha

oi oi haruslah knl kan bju tu.hhe

PutRee SeJiNjaNg said...

wah best nye dating2...jeles tau..huhuhu

Redbloodsnow said...

YANG....CANTIKKK ARR KO PAKAI SHAWL. JELES TGK :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...