Friday, August 7, 2009

Aktiviti Masa Senggang

anak murid texted,

"cikgu, free tak hari jumaat.
jom jumpa minum-minum."

memandangkan aku pun duk rumah neh duk saja kan
bosan gak weh asik lah terperap aje
aku pun okey lah nak jumpa diorangdua minggu weh tak pegang stereng kereta sendiri!!
feeling masa drive kereta sendiri setelah 2 minggu tidak memegangnya adalah sangat best!

correction : bukanlah kereta sendiri sebab bukan atas nama aku.
tapi adalah kereta emak yang diberikan kepada diriku ini. perasan aja tak malu mengaku itu kereta sendiri. haha

janji jumpa diorang dekat The Gate Cafe
kira kopitiam terhangat lah kat area sini T_T
aku masuk je cafe tu, mata melilau sana sini tak jumpa orangnya
aku baru je nak pusing keluar, nak msg diorang
dengar ada orang panggil,

"cikgu!!"

err.. blushing sekejap dipanggil cikgu di tempat awam
hahaha
rupanya satu group budak sekolah di meja hujung sekali tu adalah mereka
aku je yang tak perasan
hehe
mula-mula ramai la jugak tadi, dalam 6-7 orang
lepas tu, sorang-sorang beransur pulang
last-last tinggal kami bertiga aja

tapi, gambar ramai-ramai tak amik la pulak
saya cikgu yang penyegan.. haha
ups.. bekas cikgu ;pgambar sorang neh pun ditangkap selepas hanya tinggal kami bertiga je
bila ramai-ramai, tiba-tiba aku jadi pemalu... gedik!!

kata bertiga.. sapa lagi dua tu?
ha, simpan je soalan anda dalam hati sebab nak jawab lah neh...!anak murid yang dirahsiakan identitinya.

ada masalah ke aku seorang bekas cikgu perempuan muda
duduk berbual dengan dua orang anak murid lelaki di tempat awam?
takde kan??? takde kan??
kalau ada pun, simpan dalam hati je lah
sebab aku tak berminat nak taw (:balik je rumah, tengok-tengok muka dah berminyak ;D
oh, yes~ i did put some make up on my face..
looks weird ke?
ke dah tak berapa nampak sebab muka dah serabai tu

ok. tata readers.





7 comments:

joegrimjow said...

haha
skandal dengan anak murid ooh

Erina Asmawani said...

gambar last itu sgt comel..suke tgk ;)

Shafie said...

wow..
student ajak minum2 ek :D

sy ade masalah..
sbb...
sy pon tak kua ngn cikgu ni lg..sob2 :ppp

plus...
za penyegan? ekekeke...larikss

isha said...

cikgu yang sporting

sweethOneY said...

joe ; hehe.. mna de... pitnah!

ena ; tenx ena.. :*

shaf ; kui3.. jom2 kuar sama kalau nak

isha ; cikgu yang garang jugak sebenarnya (:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..cikgu sgtt close gn ank murid..good2....aku skg pon da kerap make up..g keje...lame2 nek rimass sudaa..

Redbloodsnow said...

abeh laaaa...ex student udah tangkap lentok ngan ko yang..ekekeke :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...