Tuesday, May 26, 2009

sumpah penat!

muka before pergi sekolah
cuak je kannn ;D
dag dig dug je atiku masa ni taw

sampai sekolah jer
terus jumpa pengetua
blah blah blah
pack betul jadual aku

nasib baik minggu ni minggu exam
so, aku cuma perlu jaga kelas saja la..
tapi ko ingat senang??
budak-budak neh teruja gila dapat cikgu baru
haha

"cikgu, cikgu baru ke? cikgu nama apa?"

"izza.."

"oo.. sedapnya nama cikgu.. cikgu lawa laa"

HAHA
sila gelak ok..

sambil aku jalan nak ke kelas pun
sempat lagi budak-budak ni menegur
agaknya semua memang jenis peramah la kot

"i love u cikguuuuuu!!"

amboi ko,
kekecik lagi dah pandai nak lebiu kat cikgu eh
piat tinger kang baru taw!

dorang ni srious excited boleh buli cikgu muda kot
bukan main susah nak tenangkan dorang
suh duduk diam-diam jawab exam
nak-nak plak aku dapat kelas ujung-ujung
pepaham aje lah macam mana peelnya kan..

yang kelakar,
aku masuk je satu kelas tu
de sorang budak perempuan neh

"cikgu baru ke? cikgu kena sabar sikit dengan kami taw..
diorang neh nakal-nakal.."

lepastu dia salam cium tangan aku
amik berkat kata dia
haha
nasib baik aku tak makan lagi oi
kalau tak, malunya kalau tangan cikgu bau gulai!!
AHAHA

aa.. ada lagi satu dialog aku ingat

"cikgu ajar kami ke?"

"aah.."

"yeayyy.. bestnya!"

err?
motif?
hahaha

eh, sekarang macam aku pulak yang excited ;p
kerja adalah banyak
dan aku dah dapat paper untuk marking..
penat okey

oh, sebelum korang bertanya
baik aku bagitaw dulu
aku mengajar BI dengan ICT..
lepas tu mengajar kelas menengah rendah
nasib baik la tak payah nak involved menengah atas

hari-hari kena balik 2.40 walaupun kelas dah abis awal
tapi tadi pukul 4 baru sampai rumah..
sebab setiap selasa ada meeting

nak tengok muka aku bila balik?dengan berkilatnya
berminyaknyaa..
ya rabbi.. nak touch up pun tak larat dah
lantak situ..
dahla kaki aku saket..
berhigh heels 3inch okey..
sumpah esok aku sarung pumps!
aku ingatkan cikgu-cikgu neh pergi kelas pakai heels
rupanya memasing rileks je sarung kasut biasa

rasa macam nak g beli crocs la pulak ;D
(tetibe ;p)










14 comments:

diri ini.... said...

dulu zaman kite ngajar ade yg pakai siper makcik2 tu je..
budak2 skang mmg salam cikgu..usahkan budak skolah..yg kat uitm ne pon salam ngan lecturer dia.. da rese macam artis plak diri ini dgn student yg beratur nak bersalam

Mun said...

hehe memang penat...hehe budak2 suka ada cikgu baru sebab cikgu muda sempoi sikit...yelah dekat ngan jiwa diorang kononnye..

joegrimjow said...

nsk pesan crocs?
ley jeee
hehe

-waahh, dulu ingt suke buli cg comey2 ni.hihik

atty's said...

mesti semua student teruja gilos..dpt ckgu cun..

Shafie said...

hehe...
wah...diorg ni excited tul dpt cikgu lawa :p

nk ngade ngn cikgu r tu..haha

sy pon jd student cikgu r =ppp

p/s: pakai heels? ptt r sakit ek..
crocs cm yg kwn sy plan nk jual.ehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

br tawu hazab cikgu kann..aku da mrae jadik bini cikgu da cukup..nmpk cm half day...tp da whole day x de rest ok...

~dARlee zURiS~ said...

cikgu...i lap u! ;P

sila2 beli crocs ye
hahahaa...

weh budak.
camne ek ko pakai tudung tu
elok bentuk je aku tgk
asal aku pakai muka jadi bulat?huhuu...

zana said...

hahha.
seronok la pnggil cikgu izza.
kehkehkeh!

Redbloodsnow said...

huhuhu...mahunyer student ko dok merenung muke ko jek time ko ngajar t yang..hehehe.

pssttt...mcm besh jek jd cikgu neh ek. rase cam aku gak nk apply tapiii...xde minat ler plak..hehehe :P

chik star said...

hihi.
alosss sian mu.
penat eyh.
sabar la

best gk kn.
cm kelakar pon ade.
cikgu cun comey, mesti dorg skeee.

dri air muke mu.
akk taw mu penat.
HAHA
:P

Alya ^ Marlyna said...

izza selamat mengajar :D

klu pree turun la penang 20th june...sy jemput awk :)

SwEeTFoResT said...

hehehe...cikgu izza mendapat sambutan..taniah2..cikgu yg amat comeyh ^__^

:. aYu .: said...

hai cikgu izza..hehe

MiSZuE said...

hahaha
lawa nak ko ari tue
patutlah kene bahan waakakaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...