Wednesday, October 29, 2008

seram~

ni ade satu citer..
otw nak g teluk intan hari tu
kitorang nyaris2 accident taw..
kat area batu gajah depan sikit tu
*tibe2 teringat citer batu gajahku seru kak zuris tu ;p*

kisahnya gini
kitorang bertiga dalam kereta tu
naik kereta kak ween
so ade kak ween, aku n saleh
sampai kat area jambatan kecik kat situ
tibe2 je saleh jerit "WOIII...BUDAKK!!!!!"
pastu kitorang nampak ade budak meluru ke depan tibe2
dia nak lintas jalan
korang bayangkan dengan kelajuan 80/100 kmj
jalan kampung lak tuh
and tibe2 korang nampak budak meluru depan kereta korang?

aku dah menjerit kuat gilew
jantung berdebar nak mampos okey
kalau brake confirm tak sempat
nasib baik aku bukan driver
sbb kalau aku yang drive
confirm aku brake
nasib baikla jugak kak ween ni jenis x panik
dia sempat pk lagi taw
dia fikir budak tu maybe akan stop bile perasan ade kereta
so dia masuk belah kanan,
means ketengahkan sikit kereta
tengok2 budak tu maintain berlari
kak ween pun cilok ke kiri balik
time tu jangan cakap
aku jerit tak habis2
rasanya pucat gilew muka aku
kak ween sampai risau takot aku demam
kekeke
sebab aku jerit tak agak2 pnya
gilew kau, takot tuu kalau terlanggar budak tu
mau aku trauma seumur hidup
sebab KALAU la terkena tadi tu
confirm la budak tu parah..
aku still terbayang2 lagi budak berbaju kuning tu
berlari2 kat depan kereta kitorang ek
adeh~

mata yang mengantok
terus segar jadiknya okey pastuu

takpela..
tinggalkan citer tu kejap

pastu kitorang dah smpi teluk intan kan
dah pum pang pum pang wat kije
kan malam baru balik kan
boleh tak korang..
time lalu kawasan jambatan kecik tu
lagi sekali ade budak meluru lintas jalan

tapi sebab kali ni kak ween drive slow
so takla dekat sangat kedudukan kitorang ngan budak tu mcm pagi td
aku siap bukak tingkap
jerit kat budak tu
tapi aku tak sempat nak tengok muka and respon dia

balik tu
aku citer kat comot
boleh tak tetibe dia ckp
"syg jgn memain..tah2.."

wuii..terus meremang gilew bulu roma i tell u
aku malas nak pk sangat
malas nak panjang citer
tapi kekdahnya sampai nak tidur aku teringat2
malam tu aku tdur tak off lampu k
dasar penakot kan..

hik hik hik

esoknya aku citer kat kak ween psl tu
rupanya malam tu masa kak ween nampak budak tu
tibe2 meluru nak lintas jalan mcm pagi nye
dia dah terpk TETTTT
tapi takkan la dia nak sebut kan time tu ;p

yang buat kitorang makin terpk lg kan..
sbb pagi tu
tadek sebijik keta pon yang hon budak tu
padahal he's so close dengan semua kereta
lane kiri kanan memasing de kereta laju2
selamat lak budak tu sampai kat seberang jalan ek?
pastu bolehla pulak
malam tu berulang balik benda yg jadi pagi tu kan
kebetulan yang sangat memusykilkan

tapi ape2 pun
comot ckp jangan pk bukan2
budak nakal kat kampung je tu kot

korang rasa?
kekeke..panjang gilew penceritaan aku kali ni
kalau korang tak dapat hayati lagi, tataw la ;p








14 comments:

Redbloodsnow said...

erkkkss.....tah² mmg dak TETTTTT tuh kowt yunk...adoiiiyaa...tempat tuh keras ke yunk

iskkk...x yah gune jln tuh lg ah if blk mlm...bahaya seyyy

she.nono said...

oit!!
seb bek siang ku bace entry neyh..
meremang oh bulu-bulu....
tkt gler....
ntah2 mmg btol tetttt!!!...
takot.......
nk tgk cte antu x??
jom tmn owg tgk cte tali pocong nk??
hahahah
;p

~dARlee zURiS~ said...

ko g teluk intan ikut jln batu gajah ker??
dik oii..jln ke batu gajah tu suma yg jenis2 batu gajahku seru tu
mmg menyeramkan
penah dengar citer cam kau nie
rasanya tu perkara normal kat situ
saje je dye nak usik korang tu
asalkan dye x ikut balik..sudah
hahaa...

chik Star said...

nth2 tuh juon kot.
juon btu gajah.

eee misterinyeeeee
:(

nanonano said...

tetttttttt..
gapo tuh??

nanonano said...

mlm ni tido sorg ork??
huwa huwa huwaaaaa..
tungguuuuuuuu~

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sesungguhnye aku da pk bkn2...xkn bdk y sme lntas pg gn mlm..iktkn x msk akal..papepn wt buduw saja...er..meremang...

J u l i a 。.゜✿ said...

uihhh yea doh tu izza.. kakju rasa memang budak tu dia penah mati kut kat tempat tu.. umm nakal sgt. sampai kena langgar.

eiii haunted road. lalallaa

=P

shasha said...

uikss...ngeri ngeri...seram la pulak

ezo said...

weh..

takut beb..

sekali tu makluk jadian?

wa....takut nak balik pahang mlm2..

nak lik sok pagi..cerah terang benderang...huhu

sweethOneY said...

along
tu laaaa

TETTT sungguh kan
takmo aku guna jalan tu dah weh
takot :-s

nono
kekeke
bulu2 hape yang meremang tu cik kak..
kekekeke :P

jum2 ite teman kamu tgk citer antu

kak zuris
tu la kakk

uii..jangan disebut..nak nyakat tu sudahla..jgn ikut balik weeeyyy

kak as
tu la..
tny org batu gajah nun

*jeling2 kak zuris :P*

nano
TETTT!!!
pk la sendiri :P

bluwek..mlm ni alik umah..kekeke

ayein
ni nuar la ni yg sebut..klo x, aku lurus langsung tak terpk..hahaha

kak jue
tu la kan kak..
dok nakal sgt men lintas2 jalan suka2 ati dia je

er..takot :|

kak sha
seram kak :-s

ezo
ayokkkk~~
nak balik pahang lagi takot

lalalala

MiSZuE said...

hmm menakutkan aaa dik..
pasnie hati2 ...jgn drive sorg2 lak pasnie k..

MiSZuE said...

hehe ditujukan tok aku gak kan za..hahaha

pandai nasihat org jek :)

bOnda said...

Uishhh..seram giler kalO benda tu happens kat bOnda..bOnda pun fenakut gaks..tettttt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...