Tuesday, October 7, 2008

ape tu??

semalam otw balik
hujan..takla lebat sangat pun
hujan jap je pun kat stu
pastu hari panas2 manja.. ;p
aku terdetik dalam hati,
hujan panas ni, hope ade pelangi..

aku sukaaa sgt pelangi (:

dari hari tu lagi aku nak tgk pelangi
bila hujan panas jer, aku tgu pelangi muncul taw..
hihi

akhirnya..


JENG..


JENG.....



JENGGGGGG... ;p












my wish come true taw!!!
rasa nak jumping2 je tepi jalan semalam
masa aku tercari2 pelangi pas hujan semalam
tibe2 aku nampak ni..

aku trus bagi signal kiri
stop tepi jalan jap
amik gambar lagi :D
dan lagi :D
oh..kalau nak taw
tu la bus ipoh yang buruk tu ;p
buruk kannn?
eh..dah2..fokus pd pelangi tu taw
jangan dok tengok bus tu
mencacatkan gambar je..hihi

aku rasa macam sayang je nak tinggalkan pelangi tu taw ;p
so, aku pun lepak la lam keta sampai la pelangi ditelan kabus..cewahhh
hahaha
kuar dah bahasa bunga2 ni ;ptp srious, sangat sukaaa tengok pelangi
indahnya ciptaan Allah kan (:

notakaki:gambar tu sume aku edit kasik gelap sikit
supaya gambar pelangi tu lebih clear..
amik guna camera enpon je..
gambar pon ala2 je ;p









18 comments:

Afeeq said...

btol kew..owg kate kalu nmpk pelangi x bek tunjuk pakai jari nnt kudung.....

~dARlee zURiS~ said...

bas ipoh memang buruk!
asap dia..blh bg org mati lemas.hahaa..

nanonano said...

lawo lawo !
awat jalan kat ctu cm lengang je??

nanonano said...

sume benti nk tgk pelangi kot??
hihihi :p

nanonano said...

jaatnyeh,, org ipoh kutuk bas negeri die senirik..
ampeh zuris ni..
tamo la g ipoh..
nek bus buruk..
huhuhu..

sweethOneY said...

afeeq
hehe
tahla..percaya ke? :P

zuris
hehe
tol tu akak
lemas woooo..
nasib baik xyah nek bus tu dh skrg :D

nano
hihi
lawo kannn
jalan tu mmg lengang taw yang
klo nak taw, tu jalan otw nk g tanjung rambutan :P
hik3..

org sowang je la yg benti semlm..
org yg lalu lalang heran je tgk org kuar keta snap gmbr..tgh hujan renyai2 lak tu..
dah tu, takot demam..masuk dlm keta balik :D

err..bus ipoh mmg buruk taw..hihi :P
meh la dtg ipoh..x ajak nek bus buruk tu..owg ajak nek keta laaaa

MiSZuE said...

whoaaaa..impian jadik kenyataan..aku nak gak amik yang tapi xkesampaian agik lor.huhu.

btw..sungguh klasik bus ipoh..'ade style la"hahaha

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aku pOng sukerr tgk pelangi...tantek sgtt mdamaikan jiwa...aceceh....

ezo said...

fuh..
lawa2...
lagi lawa kalau dpt tgk full pelangi dari kiri ke kanan..
tp jarang r dpt yg camtu kan..

chik Star said...

ekeke
bus nih kalo lalu sebelh cm nk runtoh,
pas tuh asap berkepok2.
pas tuh bwak laju cm org gile.
riso nnti relai tgh jalan jerk
haha

sweethOneY said...

zue
hihi
tu la yang
tah nape nak sangat aku tgk pelangi
jarang dpt kann

eh..ko jgn kutuk2 weh, sat g ko dtg ipoh aku bawak nek bus tu kang! :P

ayein
hihi
samala kte
aku mmg suka nature ni..cewaaahh

ezo
tu la..tp ade ke yg camtu?
nasib baik tepi jalan tu semlm ade space nak benti..dpt gak aku amik gmbr :D

chik star
haha
ni lagi sorang budak ipoh kutuk bus ipoh :P
tp dh mmg buruk kan kak..tak dapek nak nolong dah :D
zaman skolah dlu, bus ni la yang dikejar..hahaha

MiSZuE said...

hahah ape salahnye ..k nnti aku datang ko ajak aku naik bus tue ek..

hahaha..

eh mane ade kutuk u nie..xbaik tau ..sobsosob..

Redbloodsnow said...

aku time sedey² baru aku mengharapkan pelangi muncul yang...hahaha
leh aku layan jiwa aku ngan merenung ke arah pelangi tuh..hehe

a'ah yang...ciptaan ALLAH SWT mmg sume indah² belaka :)

atty's said...

cantiknya view pelangi tuh..

Known as IDZ said...

kesemangatan betol ;p

kalu space tepi jln tuh, gaung camner? hehehhe... 4sure x benti... :D

kagum kesemangatan ko... :)

Tny said...

Ha'ah.. nmpk clear.. suka pelangi jugak.. Tp Tny lagi suka paddle pop pelangi :p~

Lama ke tunggu kt situ, smpai pelangi ilang??

sweethOneY said...

zue
haha
sanggup ker?
ko naik bus tu, aku follow dr belakang hokey yang? ;p

along
hehe
tp pelangi ni kan kte tataw bile munculnya
kdg2 ade pas hujan panas
kdg2 tak npk pon :D
tu yg aku sukaaa sangat pelangi ni

kak ty
kan kak ty :D
tu yang sy sanggup benti nk ngamik gmbr :P

idzwan
hihi
kena la semangat
jarang dpt peluang cani kan
seumur hidup, agaknya berapa kali je peluang dpt tgk pelangi :D

tny
hihi
paddle pop pelangi tak susah nk carik kann.. :D

tak lama sangat..dlm 10 menet kot, pastu dia pun hilang ):

♥Zack ~ 'A♥ said...

sgt sweetkan pelangi.. last skali aku tgk pelangi kalo tak silap b4 pose.. time tuh aku g pasar mlm ngan member2 aku..

Last skali masa onda way balik tu aku nampak pelangi kat kaki banjaran titiwangsa.. kalo aku naik keta mmg aku aku suh kwn aku brnti.. tp dah aku naik bas kolej.. tak kan nak suh pak cik tu stop semata2 nak amik pic pelangi.. mau pak cik tu ngan satu bas tu sekeh2 pale aku laju2.. hohoho..

tu pon aku dah kecoh2 bg tau kat kwn2 aku.. sume dlm bas tu pandang2 kat aku.. mesti dlm ati dorang ckp aku jakun.. hahaha.. keji2.. =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...