Wednesday, April 16, 2008

rescue 911

tgh aku dok sibuk wat keja
dgr bunyi tucin mengiau2 kat tepi bilik ni
mula2 aku ignore je
lama2 bising sgt..aku jenguk kat tingkap
tgk2 ade ibu tucin tgh basah
dok ngiau2 pegi kat longkang besar
aku syak anak dia jatuh lam longkang

waaaa @gigil

takotnyaa...
cane ni!!!

aku pon tukar pki track *xkan aku nk g tepi jalan pki hot pants lak kan @jelir
amik payung, pegi la jenguk
tp aku x jenguk dlm longkang besar tu
aku ni penakot wey
penakot yang bukan2..ahahaa

pastu masuk bilik
ngadu kat ita
ajak ita g tgk
mmg ade 2 ekor anak tucin jatuh longkang wey
ciannyaaaa

basahh @sedih

aku tak brani pegang tucin
ita nak amikkan dalam longkang tu tp dlm sgt, dia x brani lak
tibe2 ade lg dua org budak tingkat atas turun
mbe diorang npk kitorang kat tepi longkang tu kot
bebudak tu lah yang amik anak tucin tu

npk tak yang dalam red circle tu..sekor lagi dah terjatuh kat dalam..dahla tgh ujan,air deras..seb bek lah tak lemas..

ita tgh lap tucin2 yang kesejukan

tucin yang ni tomey ar..rasa nk bawak masuk bilik je @sengihnampakgigi

ciannnn kan @sedih
basah ketar2 anak2 tucin tu *aku pon basah skali..hehe
aku amikla kain buruk kat pantry bilik kitorang
pastu ita lap2 kan..
nama aku nak pegang anak2 tucin tu aku x brani @sengihnampakgigi

rasa nak bawak masuk bilik je
tp kang dia tencing beyak kang..
ha..takmo aku @takbole

korang...
aku baru pasan
ibu tucin tu kan
dia angkut sekor je anak tucin g masuk kotak bawah tangga
sekor tu dia tinggal je kat luar ni
apsal ha?

bukan anak dia ke?
dah la dia tinggal y tomey lak tu
aku culik kang @jelir

tp kang dia beyak cane @gigil

p/s tah sejak bila lah aku jadi care psl tucin ni tah..aku bukan ske sgt dlu @sengihnampakgigi

7 comments:

Princess Redbloodsnow said...

yang..ko amik aaa yg tucin sekor tuh
aku rase agaknyer mak die kasi kat kot sekor anak die tuh
tande timer kasih..ekeke

eh..ko bela aa
die x berak seypah2 aaa if ko latih die
ko belikan pasir wat die berak...
letak dlm besin ke ape ke..
bile die dh beso..reti2 ler die berak/tecin kat atas tanah

mcm tuh aa aku train nyiau aku berak n tencin taw
xde sekor pun nyiau aku berak n tecin seypah2


hikkkss!!!

comel aaaa sekor tuh zaaaaa
aku nk aaaaa..ko post kat aku :(

~ gyena~ said...

wa tomei kucing tue..siankan tgk kucing dlm longkang tue, sib baik u prihatin nk nolong...

nanonano said...

waaaaaaaaaa...
penyayangnyeeeee..
eyh kamo.
umah sy manyak ank kuceng terbuang..
malangnye kuceng tu sbb family nano mmg xske kuceng..
meh la kamo amek..
huhu

she.nono said...

busuk tau x......
owg x ske lgsg kt kucing..
x tau nape..
nk2 yg kecik ag..
mmg owg geli la...
mmg owg x ley tgk..
x kira la lawa ker...tomey ker...
owg mmg x ley...
hukhuk..

pearlEJ said...

alahaiiiiiii... siannya, mcm mana leh terjatuh dlm longkang tuu..adehh laa... 2 ekor lak tu terjatuh..

ambik jerkk la yang bela, betul kata Z tu, train dia, tak susah nk train kucing neh.. cari satu kotak, letak pasir dlm tu, tiap2 kali dia mcm gelisah pastu dok bunyi2 tu terus angkat dia letak dlm pasir tu.. sekali dua pastu dia mesti dah tau..

Honeylemon said...

ciannya kucing e2....rasanya dua ekor baby meow2 tu adk-bradik... tp sekor jer mak dia angkut... yg sekor lg mak meow2 tu serah pd izza soh jaga.... ahaksss...

ada kepercayaan org cina (x pasti.. mgkin la...) kalu kucing masuk umah kita mknanya kita nk dpt rezeki.... x tau la btul ke tak.... hehehe....

eliyashaka said...

i pun tarah suka sama tucen..sgt tak suka..tak tau napa!padahal adik2 lelaki bleh jer suka..depa kata kan i ni bukan penyayang pasai tu tak suka tucen..yoo ko?aku baikk apa..muahaha.just dont like dun know y

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...