Friday, November 27, 2009

Kecintaan Saya

Halo semua~ Ada lagi ke orang duk jenguk blog ni? Ke semua duk sibuk meratah sup daging.. Nyummmm nyum~ ;D

Hari ni dengan tak malunya mengisytiharkan diri sendiri bangun lambat pada pukul 9.30 pagi kot. Itupun sebab kena terjah dengan Kakyong. Haha. Bangun gosok gigi, cuci muka terus pergi gosip tra la laaa.. Hihihi. Tapi makcik tu entah apa dia nak kejar sangat duduk kejap sangat kat rumah aku. Tsk..

Lepas tu, baru je nak pergi mandi.. Kecintaan yang sorang ni pulak datang mengacau. Mintak dimake-up. Hahaha.
Dialah kecintaan saya~ Ingat lagi tak nama dia? Cik Amna Atalia yang adorable sangat sumpah aku rasa nak picit pipi dia. Comel sangat kelakuan ketuk pintu bilik kakak pagi-pagi mintak dimake-up. Dia bukan sahaja comel, tetapi juga kuat merajuk. Tapi aku layankan sikit-sikit je, lebih-lebih cakap je taknak kawan.. Nanti sama-sama merajuk. Haha. Comel.Tapi, takkanlah Amna sorang je nak make-up kan. Kakak pun nak make-up jugak. Tanpa hala tuju pergi iron baju kurung, conteng muka sikit-sikit.. Lepas tu layan Amna main. Masa ni dia dah penat, nak tidur. Suruh senyum pun dah taknak.

Sekian cerita saya di hari raya ini. Cerita anda bagaimana?

Thursday, November 26, 2009

Spaghetti di Malam Raya

Cheng cheng chenggggg~ Takde orang di sini. Saya sorang di sini.

Sedang bergigih memasak spaghetti bolognese di dapur. ;D

Laporan terkini dari seorang kakak yang baik hati. (juga sedang bosan)

Updated dua jam kemudianNah!! Sebab aku baik hati di malam raya ni, aku nak belanja korang makan. Ha, jemputlah.. Apa tengok aje ;D Ngeee~

Salam Aidil Adha semua!!

Selamat Berkorban!

Saya blur!

Macam tak berapa sihat kot. Diary hari ini ; bangun pukul 9, terus mandi. Pukul 10 sambung tidur balik kerana berasa tidak sedap badan. Sehinggalah pada pukul 1.38 baru membuka mata semula. Hebat tak? Hahahaha. Lepas tu, terus pergi makan. Anak dara apakah begini. Sayang, you jangan menyesal dapat gf begini yer. Don't tell your mom yer~ Hahaha.

Aku rasa macam nak keluar, ada barang peribadi nak beli. Haha. Comel gila cakap barang peribadi. Tapi Kakyong tu membusy sangat nak buat kek dia tu. Kakyong, nak marble cheese cake!! Ailebiu~ Hihi.

Ramai yang dah balik kampung hari ni yer? Aku balik kampung esok.. Mak suruh balik awal sikit, tapi malas la. Nak tunggu emak balik sama-sama jugak ;D Selamat hari raya korban ye kawan-kawan! Drive balik kampung tu elok-elok sikit perangai, jangan asyik nak marah je (Aik, macam kata pada diri sendiri je.. Haha)

I know you miss me so much.. Cause I miss you too

Wednesday, November 25, 2009

Hye semua~

Aku dah start cuti sekarang, jangan jealous aaaa!! ;p

Bangun pagi pukul 10.30, woh.. best betul rasa.. Lupa dah pasal interview semalam. Ahahaha. Eh, interview semalam tu kan, kalau dapat.. Seronoknya lahai :]

Lama tak bangun lambat.. Lama tak rehat-rehat camni.. Hihihi. Bengang la orang tu baca saya berseronok di rumah ni. Sian dia kena present masa audit semalam.. Nanti kita pergi makan ice cream eh eh eh?

Nikmatnya boleh bangun lambat, kekasih hati call pagi-pagi pun aku buat tataw je. Haha. Mula-mula tengok ada call, buat bodoh je. (Alamak, sekarang beliau dah taw..) Nak sambung tidur, tapi lepas tu fikir macam tak patut pulak. So, angkatla call dia.. Tapi angkat pun menyakitkan hati dia je kot. Hahaha. Angkat je, entah apa aku merepek. Yang aku sedar, aku cakap.. Okaylah, bye! Lalu tanpa rasa bersalah menyambung tidur ;p Hihi, I love you lah sayang!

Ini Nur Mia Kalisha. Comel kan. Pipi merah macam pakai blusher. Amboi, kecik-kecik dah lawa ek.. Nanti dah besar, auntie make-upkan bagi lagi lawa ye.. Hihihi.. Ini newborn baby adalah niece sayang aku yang satu tu.. :)

Tuesday, November 24, 2009

Oscar Night

Lately ni memang suka provide cerita basi kepada readers. Oscar Night ni.. Err.. err.. Bila yer???? 18 Nov rasanya.. Rabu minggu lepas.

Hmmm.. Aku tak ada banyak gambar la nak share. Rasanya banyak gila amik gambar hari tu, tapi sumpah blur tak dapat detect camera siapa. Haha. Main posing je. Ada seketul dua je.Sayang, jangan jealous tengok gambar I dengan dia ni. We all kawan je (ayat bajet hot gila. Haha) Takpe, saya taw sayang saya sumpah cool gila takde nak melenting sebab benda yang macam ni.. Kan kan kan?? Ha, angguk cepat!! ;pEh.. Jap jap jap. Aku iyer-iyer je cakap pasal Oscar Night kan. Korang paham ke apa yang aku bebelkan ni? Oscar Night tu.. dari nama pun dah boleh agak kot kan?? Malam anugerah industri filem di GEMS. Hahaha. Lagi sekali suka sangat buat perangai macam ni. Ish..

Semua kumpulan diberi masa lebih kurang 2 hari setengah untuk prepare short films. 7 daripada 14 filem yang disediakan akan dicalonkan untuk 5 anugerah kot. Entah, aku tak kira sebab filem pendek kumpulan kitorang tak menang apa. Hahahaha. But, heyyyy! Dah tercalon tu kira okay lah kan? ;P Bluweks!

Nak tengok short film yang sapu anugerah secara pukal malam tu? Kalau tak silap, 4 anugerah diorang menang. Eley, senyum lebar la tu orang tu depan pc tu ;P Hihihihi

video

Enjoy~ ;D

Monday, November 23, 2009

I am so sad..

Hidup saya sangat kelam kabut 2-3 hari ni. Macam-macam hal pulak nak jadi dalam masa yang sama :(

Minggu lepas saya pergi rumah makcik kat Balik Pulau. Satu hari jadi babysitter budak-budak yang buas, boleh pengsan dibuatnya T_T. Cik, you owed me a shopping spree ek ;p

Untuk awak-taw-sapa-awk, thanx yer sebab banyak gila tolong owang ni kot. Dah banyak susahkan dia ni. :( Dah la tolong amik owang kat rumah makcik, lepas tu tolong tengokkan budak-budak tu sekali. Sampai ter'accident' dibuatnya.. Nasib baiklah takde apa-apa yang teruk.. Sorry taw

Semalam kereta saya buat hal, tak boleh start langsung. Battery kong. Hati sangat panas sebab baru dua minggu lepas duit lebur rm150 tukar battery kereta baru. Saya tak puas hati sangat, memang akan pergi workshop tu karang. Apa kes kau tukar battery kereta aku, baru 2 minggu dah weak? Memang langsung tak boleh start, nasib baik lah dekat parking Tesco. Kalau kat traffic light?? Lastnya dah pukul 11, tinggal aje kereta tu kat situ. Nak bawak pergi bengkel pun mana ada yang bukak tengah-tengah malam tu. Pagi ni tak pergi kelas pun, rasa tak larat sangat. Lagipun kereta tak setel lagi tu. Serabut betul :(

Petang ni dah nak gerak balik Kuala Kangsar. Esok pagi pukul 8 pagi saya ada interview. Not fully prepared lagi. Tapi menaruh harapan nak dapat kerja ni. Macam mana saya nak balik rumah ni kalau kereta pun tak setel lagi.. tataw lah pukul berapa dapat balik karang ni :(

Tu lah, selalu sangat happy kan.. Sekali dapat dugaan, bertimpa-timpa dia datang.. Tapi saya sangat redha :')

Thursday, November 19, 2009

More pictures..

Lagi cerita pasal Homestay. Hari tu tak sempat nak update habis. Eh, sebelum tu.. Nak bagitaw, malam semalam ada Oscar Night. Tak sangka lagu dengan short film group kitorang dapat nomination.. Tak menang, tapi dah tercalon pun syukur ;p Itu update nanti ek :)

Meh meh aku nak share gambar..Ni family angkat aku.. Err.. yang duk kat barisan belakang sekali tu je. Yang posing over-over tu semua, sila maklum gf di GEMS merangkap adik-beradik angkat. Hihi. Sir Kama cakap takot tuan rumah tu tengok kitorang dok posing gitu.. Isk ;pHmm.. nak recommanded tempat ni pun aku tak berapa nak yakin. Sebab homestay dia, pada pendapat saya yang jujur dan ikhlas ni.. Tempat dia tak menarik. Jauh ke dalam. Sumpah jauh ke dalam sampai aku sesat time nak keluar beli barang. Lepas tu, rumah dia sangatlah perlu diupgradekan. Kotor.. Rumah kalau kecil tak apa, kalau kotor tu yang aku tak tahan tu.. Wash room dia.. Hmm.. Berlubang-lubang stok kalau ada orang berdiri kat luar tu, tak payah susah-susah nak jengket-jengket, confirm dapat tengok free show.. Nasib baiklah cuma satu malam je weh kat situ..

Tapi apa-apa pun, thanx untuk family angkat kitorang sebab sudi menerima kitorang selama satu malam di situ. Budak kecik dalam gambar tu pulak sampai tarik-tarik tangan tak kasi kitorang balik. Seronok eh tiba-tiba ramai kakak lawa-lawa datang rumah? Hahahahaha ;pYang saya pegang itu panadol. Duduk sana asyik sakit kepala :(

Tiba-tiba aku dah malas nak cerita. Cuci je la mata korang kat sini ek

Kawan-kawan di GEMS yang memang best. Lagi 3 minggu je weh kat sini. How times flies :')

Wednesday, November 18, 2009

I can't stand it anymore.

And now, I say NO!

Tuesday, November 17, 2009

Dear diary..

I am so sleepy right now.

I am so tired.

I am exhausted.

I am dissapointed.

I am missing him.

I am trying to just have fun.

:')

Monday, November 16, 2009

I Love Netball

Last aku main netball masa form 4. Masa kat UKM, pernah main sekejap untuk satu sem sahaja. Lepas itu, aku terus pencen. Ada baik, ada buruknya.. Baiknya, merasalah aku jadi siang read cerah sikit sekarang.. Buruknya, badan jadi berat! Montot jadi berat! Semuanya berat.. Redhaaaaaaa :') I dulu main wakil negeri taw.. Bukan MSSM taw, tapi sukan sekolah-sekolah agama.Yer, I sekolah agama dulu.. :)
Rindu zaman jadi hot netballers dulu. Hahahahah. Nak jugak kan kau ni Izza.. Hammbeekkkkkk ;p
Jadinya hari tu masa di Kampung Jeruju, ada netball game. Mula-mula malas nak main, jenuh aku tanya orang sana sini sapa nak ganti. Hahaha. Penakot macam tak reti main je ;p. Tapi yerlah, I dah lama gila kot tak main. Serius pancetttt.. Tapi, redah je la. Bukan serius sangat nak main kan.. Just for fun. And this is the result of 'just for fun'..
Berselut macam kerbau berkubang dalam bendang!! Padang kampung tu tak bagus. In fact, apa yang bagus ye kat situ? I don't know, you figure it out..
Bau busuk jangan cakap. Hahahahaha. Serious macam kerbau ;p
Tapi busuk-busuk pun, berbaloi ohh.. We all managed to get second place. Itupun we all tak usaha sungguh-sungguh nak dapat first place, sebab dah terlampau penat dan waktu tu tengah hari terik. Dua hari kat Kampung Jeruju, dua hari jugak lah aku dok telan panadol. Which is I know not good right :(

Best! Best!! Best!!!!
Miss netball so much.. Jom kawan-kawan kita turun padang petang-petang nak? Hihihi
By the way, congrats to our team because of the good performance walaupun kita ni cuma main-main aje ;p

Tak Best

Morning all..

Pagi ni dimulakan dengan mood aku yang macam haram. Macam $^%^&_. Minggu ni teambuilding module. Module yang paling tak best sekali kat sini. Takpe, aku malas tulis lebih lebih kat sini, jap lagi orang tak sepatutnya baca, aku jugak yang susah. Kita buat protected entry lah kali ni, dah lama tak keluar protected entry kan ;p




Sekian sesi membebel pagi ini. Mari mulakan balik hari anda dengan senyuman :)

Sunday, November 15, 2009

Carnival Day updated!

Update.. Update!! :)

Hari ni Ahad ek? Seronok betul bila sekali sekala dapat cuti hari Ahad.. tapi malam ni dah start aktiviti balik.. Takpelah, janji dapat jugak berehat. Sakit sakit badan ni T__T

Jumaat lepas, seperti diberitahu.. GEMS HSH 03 akan berkampung di Homestay Kampung Jeruju, Jerlun selama 2 hari 1 malam. Thanx God it's just one night. Hahaha.. Jadi, pagi Jumaat kami bertolak dari Sungai Petani pada pukul 7 pagi. Aktiviti yang dijalankan di sini adalah karnival dan juga khidmat masyarakat. Sampai sana, kitorang pun mula set up kedai.Menang best decoration okay stall kitorang.. Syabas Ena selaku head of decoration :)Masa ni masing masing hyperaktif lagi. Yerlah, kan pagi lagi.. Bukan ada buat aktiviti apa pun lagi..Salah satu produk kami. Jambu dengan asam = RM1 je.. Lakuuuuuuuuuuu~I just love being part of GEMS :) Serious fun melainkan tersangatlah busy dan penat :(

Saturday, November 14, 2009

Leganya dah balik Harvard. Dua hari di Kampung Jeruju yang tersangat penat. Dua hari kat sana, dua hari lah jugak aku terpaksa ambil panadol. Tak tahan. Badan lenguh lenguh ni. Dah lama tak turun padang, sekali turun main netball.. Saket badan kaki tangan semua. But, I do miss netball so much.. Nasib baik turun main.. Managed to get second place. Tak terdaya dah nak lawan masa final tu.. Takpelah, I'll update everything later.. Now I just want to sleep :)

Goodnite!

GEMS HSH 03 Carnival Day

*Sticky mode darlings, please scroll down for new updates, if any :)

Halo :)

Esok free.. yeay!! Tapi bukan free semata mata duduk mengangkang tidur je kat bilik ek.. Banyak kerja.. Kenapa beliau kata muka saya tak bermaya???? Kenapa beliau kata muka saya muka mengantuk?? Kenapa :(

Mungkin saya perlukan vitamin tambahan. Atau saya perlukan kacip Patimah??

Too much to be done.. Kena berfikir secara banyak jugak sekarang ni.. Hmm.. Saya kena siapkan business plan untuk gerai kami. Gerai apa???? Ha, meh sini semua orang.. meh meh mehhhhhh.. Ni la yang nak bagitaw ni.. Take note ye.. Sapa yang takde buku nota tu, cepat I bagi masa 3 minit pergi lari ambil sekarang!

Oh~ before tu.. I noticed that I ada few readers dari Kedah, right? Orang orang Kedah, tolong angkat tangan sekarang!! (takde sapa sudi angkat tangan.. Tsk.. T_T)

Untuk orang orang Kedah, especially yang duduk area Sungai Petani, Alor Setar, Gurun dan sewaktu dengannya, jemput lah datang beramai ramai ke karnival kami. GEMS HSH 03 Carnival Day..
The details as below :

Date : 13 dan 14 Nov
Venue : Homestay Kampung Jeruju, Jerlun, Kedah.

Untuk mendapatkan gambaran lebih jelas dan terang, sila klik gambar di bawah.Sorry lah dapat tunjuk invitation card saja. Siapa yang rasa nak mendapatkan kad ini secara peribadi, boleh save dan pergi print di kafe internet berhampiran ye. Hihi. Saya gurau saja lah ;p. Jangan marah..

Meh la datang meriahkan lagi karnival ni. First outdoor project kitorang. Datang lah support ye. Kot ada bloggers Kedah nak datang jumpa pun, meh meh.. Leh kita hye hye bye bye kat sini :)

Our company also opens a booth there. Gerai nombor 6, Fast Lane Sdn Bhd. Ada promotion taw, beli satu dapat 1.. Beli dua, dapat 2.. Hihi.. ;p

Friday, November 13, 2009

Thanx kawan kawan!!

Phewwwwwwwwwwwww~ Kasik chance I nak tarik nafas, hembus nafas panjang panjang dulu. It was a long long long long night!

First time sepanjang join GEMS ni, aku tidur lambat begini. And tomorrow morning have to wake up real early ; 5 am!! No kidding~

Saat saat kritikal ni lah tiba tiba banyak sangat kerja datang menimbun. Printer kat lab pun time ni jugaklah kau nak habis ink kan. Nasib baik ada kunci office secretariat, time kaseh Kak Rok!! ;p

Thanx untuk kawan kawan yang temankan saya buat kerja sampai habis malam ni. Tolong mana yang patut. Kerja saya tak siap, mereka pun sama bersengkang mata. Habislah kami semua bermata panda menjual esok. Hahahaha. Time kaseh~ I owed you guys a lot!

Okaylah, I nak kena tidur ni. Esok pagi akan bergerak ke Kampung Jeruju pada pukul 6 pagi. Menaiki bas. Saya teruja. Lama tak naik bas buat rombongan begini ;p. Will be there until Saturday evening.

Goodnite sweethearts!

Thursday, November 12, 2009

Random

Okay. Kepala dah mula pening. Otak dah mula jammed. Mata dah mula mengeluarkan bayang bayang RM, RM, RM.. Toink toink toinkkkkkkk~

Sumpah ngantuk. Hahaha. Oi, apa ni lari tajuk pulak. Ngantuk ni takde kena mengena dengan segala simpton di atas.

Siapa pernah ada pengalaman handle stalls ni? Boleh share tak? I before ni tak pernah handle betul betul dari bawah, taw taw aje stalls dah siap, jadi tukang jaga je.. Hmmmmm.. Nak decide nak jual apa pun satu masalah besar. Haiyaaa~ Praying hard that we can make profit tomorrow because if not, we have to pay RM200 to GEMS.. because they loaned us the modal to start the business..

But basically, until now.. the items that we are going to sell are ;


1. Jagung bakar
2. Kerang bakar/rebus special
3. Air jagung

4. Grilled frankfurter
5. Buah potong


Itu pun duk berbelah bagi lagi macam mana. Hailaaaaa~ macam mana ni.. Saat kritikal dah ni!! Sampai satu tahap, I just duduk diam.. tak larat untuk berkata kata dah. Hahaha.

Kenapa duit mengalir laju seperti air paip ha??

Tuesday, November 10, 2009

1 Malaysia

I can't remember when the activity has been done.. but definitely I want to blog about it because it's my first experience doing "Kolam".. :)

Great and enjoyable moments.. I love being here.. walaupun stress dan sangat penat dengan schedule dia.. but the environment and friends here are awesome!!! ;D

The Indian committee has organised this Kolam creation competition..Before the game starts.. One company send 5 representatives included one Indian as our guidance angel ;p. She only can instruct us, but can't help doing it.. T_TSemangat, semangat!! Sejam je masa yang diberi.. Kelam kelibut lah kami. Dah la semua takda experience kan.. Tapi it was fun..Supports from the company :). Walaupun korang semua ni datang lambat, takpe.. Sebab aku pun selalu ngelat pergi support korang kan.. Sorry, selalu tertidur T_T. Next time tak buat lagi.. ;p

Nak tengok the outcome tak??? But promise me, don't laugh okay..

Promise first!!!









Guess.. guess.. guess.. What is his name??

Barney!! Who knows this cartoon character?? :D. Cute tak? Cakap cute sekarang, kalau tak sumpah I kecil hati.. merajuk dengan semua orang.. Hahaha. Sekarang suka main paksa paksa orang pulak ek.. Ishhh.. Not good..

Lari tema kan pergi buat cute kolam pulak.. Hihi.. Ingatkan takmau la streotype.. tapi rupanya memang kena ikut Indian tema.. Macam kena ada peacock, butterfly and whatsoever..

We didn't win.. but we have give our best.Tapi frust la jugak, because the judges like our kolam.. Tapi dah kata tema tak berapa nak kena.. what to do? ;( Balik office, muka masing masing monyok je.. Hahaha.. tapi sekejap je la.. Apa kes nak down pasal tak menang pulak kan.. ;P

Lagi sekali I nak tanya, cute tak "Kolam" kami?

Monday, November 9, 2009

Lovely Weekend

It's time to go back to Harvard :(. Sumpah malas gila nak siap balik Harvard.. getting tired of it.

Ena, yang farewell dinner bawah ni untuk trainer kitorang la.. Orang belum lagi nak habis training ni :). Trainer bertukar setiap minggu.. Bulan 12 nanti baru habis training taw..Serius gila muka driver tu eh. Ada macam muka mintak dicium tak? Hahahahaha.

Gerak dari rumah dalam pukul 5.30 petang.. Lambat kan? Dah tu, ada destinasi persinggahan pulak tu ;pPenanggggggggggg!!! Here we come! Hihihi. Excited gila kot ini first time drive atas jambatan ni. Jakun? Memang pun. Rasa macam independent sangat pulak pergi sana sini sendiri ;p. Jakun lagi? Hahaha. Memang pun. Dah alang alang on the way nak balik Sungai Petani tu, nyempat lagi we all singgah Penang kan ;DSunset.. Beautiful view from the bridge.. :)Me and Ena again ;p. We love to self-captured. Hahaha. Who doesn't right? ;p

p/s Minggu ni start module untuk Office Management and Operation Management.. I'm so sleepy (:|

Sunday, November 8, 2009

Farewell Dinner

Last Wednesday, our company going out for our dinner session with Mr. Trainer. It was a blasting night except I had to come back to Harvard earlier than the rest because have to attend the meeting. Grrr.. And I missed the bowling session!!!! :( I want to play bowling.. ada sapa sapa nak temankan saya tak??

Sangatlah kecoh malam tu, dah 30 orang kumpul makan sekali, what do you expected? Sebab adalah sepasang suami isteri ni telah dengan mulut celuparnya sound we all sebab bising. Tapi sebab excited sangat dan taknak ambil peduli, we just ignored them.See.. see.. tengok gambar pun dah taw macam mana kecohnya kan.. ;p. Mata zorro ;p. Gambar trainer, I'm not sure whether I can put it here or not.. Err, kena mintak izin kan nak letak gambar orang kat blog kita ni :)It's me and Ena..The star!! :)

Sapa yang tak tanda jari dia tu, memang confuse nak detect balik yang mana satu ;p. But, can you all spot which one is my fingers???Candid ;D. We all so happy that night. Thanx to Mr. Kamal for your generosity ;)
p/s For those new readers, Harvard is the hotel's name :). We are going through this training at this hotel..

Saturday, November 7, 2009

Malas nak layan blog. Busy tu tak la sangat. Tapi sejak bila tah ketagihan terhadap blog makin berkurang. Hmmmm.. Mungkin faktor internet kat Harvard yang selalu macam @$%^I$%)&O tu kottt.. Hahahahaha

Actually kan, tiap kali ada buat aktiviti apa apa, mesti ada amik gambar. Tapi mana pergi la pulak wehhhhh mood nak terjemahkan gambar tu ke dalam sebuah entry. Tapi takpe, walaupun takde siapa mintak, nanti aku akan update jugak. Aku suka tulis diary ni, nanti boleh aku baca balik apa aku tulis ;D. Walaupun berasa malu dengan penulisan sendiri... ;pPagi tadi ada exam untuk jawatan N41 kat Matriks Gopeng. Ada sapa sapa sini study kat situ ke? Aku ni macam bagus jugak kan, budget masa ngam ngam je.. Tak amik kira pulak kalau jammed ke apa. Pikir kau sorang ke yang exam?? Hahahaha. Memang jammed pun, kereta jalan macam siput!!!! Kesimpulannya, dari simpang traffic light sampai la pintu masuk kolej.. semua kereta magic bertukar menjadi siput! Adala 4-5km gitu.. Resultnya, aku masuk exam hall lambat 45 minit. Soalan pulak macam best. Aku mana sempat nak study dengan bersungguh sungguhnya. Apsal soalan kenegaraan dia susah haaaa???? Apa tanya tanya pasal Akta ni weh :|

Eh, ada sapa sapa pergi jugak tak exam tu tadi? Cane? Leh buat tak korang?????

tapi kan.. pas habis je exam tadi.. terus gerak pergi JJ. Niat nak beli barang tu dah ada. La la la lui~ Saya suka! Dah lama tak beli barang ;D.

Pastu, kitorang pergi tengok movie. Pisau Cukur! Best.. Suka jugak.. 3.5/5 kot.. Citer dah best, hero dah cukup handsome dan sejuk mata memandang. Eh, sapa yang berlakon jadi hero dengan Maya Karin tu eh? Apsal muka dia comel gila walaupun dia bergigi besi ekkkk?? Hahahaha.. Tapi background dia macam nampak sangat kaku laa.. Tak real.. Tapi takpe, citer dia aku suka <3. Korang tak suka, itu korang punya pasal ;P

Esok dah nak balik Harvard :(. Heh, Harvard kat Sungai Petani la.. kau ingat Harvard mana? Malasnya.. baju pun tak basuh lagi ni.. :|

Thursday, November 5, 2009

L stands for..

Lumrah manusia,

Bila kita diam tak buat apa apa, kita dipijak pijak.
Bila kita melawan, dipanggil meroyan pulak.

Kelakar kan?

Wednesday, November 4, 2009

Happy birthday sayang!

Hari ni birthday my sayang.. Kesian beliau duk tunggu saya sampai tertidur semalam. Sebab semalam ada post mortem Talent Day meeting. Frust gila bila call, beliau tak angkat.. Tapi tak peduli, taknak give up.. Call jugak, tah berapa kali tah.. Almost 20 times I tried.. Sampai hujung hujung tak sedar air mata meleleh kat pipi. Hahahaha. Sebab frust sangat, lepas tu sedih..

Aku berusaha postkan hadiah untuk beliau hari Isnin sebab nak hadiah tu sampai semalam. So bolehlah bukak hadiah tu tengah malam semalam. Hihi, jiwang je bunyinya ;P. Bluweks! Memang beliau tunggu aku habis meeting semalam, tapi dah lambat sangat habis.. Dekat pukul 1 pagi baru habis.

Tapi..

At last, aku berjaya jugak bangunkan beliau :')

Mula mula ada la drama sentap menyentap kejap. Aku ni biasalah, masa belum dapat reach dia lagi.. Rasa bersalah sangat sebab buatkan beliau menunggu sampai terlelap. Tapi bila dah dapat, aku pulak nak merajuk sebab dia terlelap ;D Hihi.. Why are girls so complicated? ;p

Sorry ye sayang Za duk melalut merepek apatah semalam..Sayang,

Happy birthday to you..
You know that I love you..
Happy birthday to you..
Thanx God I have you!

Happy birthday sayang,

I hope you like that adorable things inside the box :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...