Thursday, July 23, 2009

im here (:

hellewwww guys!!
finally im here!!!!!!!
YES, here means kuching, sarawak!!!!

semalam landed kat kuching airport pukul 9 pagi
lepas tu, terus terjah kiki kat ofis dia
and then petang meet with tilla pulak kat waterfront

tata guys.

(suka aje tiba-tiba tamatkan entry)








Tuesday, July 21, 2009

setiap yang bermula..

pasti akan berakhir..

tsk.. tsk.. tsk
im excited!! at the same time, so sad la plak..
cis cis cissss!!
tidak menduga perasaan sebegini akan hadir
eceh, puitis lak ayat lahai ;p

tadi ada potluck di staff room..
kek lapis semalam utk potluck neh lah
meh cepat sapa nak, mai order ngan aku ;p
hahaha

err.. akak zuris tak yah order
pasai aku utang ngan dia ;|
kakak, jangan pregnant lagi ek..
aku risau anak ko keluar nanti, air liur duk menitis-nitis pulak
aku takmo jadi penyebab ;|

sedih la oi!!
(sambil tangan duk stapler kertas soalan ICT.. )
yer.. sudah last day pun kerja tak siap lagi
haha
;p

petang neh im off to KL..
and then tomorrow morning im off to.... ;p

omaigod!!
mood excited sudah mari balik..
macam tak percaya!!
(cubit pipi sendiri, ouch!! saket.. maknanya betul lah kan!!)










main pewarna

ape kes tengah-tengah malam duk main pewarna neh?

(':

tengah gigih buat kek lapis okek..
sila kagum.. kerana mengorbankan sedikit masa tidur
sambil-sambil tu packing barang
nama je semangat lebih, tapi barang pun terhegeh-hegeh nak packing
kalau semangat, patutnya seminggu awal dah siap packing kan?

lepas tu, baju pun dah iron
clap clap clap.. syabas izza!
kerana berjaya melakukannya.. haha
biasanya bangun pagi barulah terkedek-kedek iron baju semua
tiba-tiba last day, semangat tuu
(padahal taknak bazir masa tunggu kek masak)

yep.. esok last day sayep..
sedih la pulak
tsk.. tsk.. tsk
tapi happy pun ye..
excited pun ye..
penat pun ye..
ngantok pun ye..
hahaha

esok start ujian selaras II
kertas soalan aku masih belum dikutip di ofis
harap-harap dah siap esok..
last day, confirm busy..
banyak kerja nak disetelkan..
buku budak pun aku tak sempat tanda habis..
;|

err..
haih!! mata ini..
mengantuk betul lah..
takpe.. takpe..
ada lagi 3 lapis untuk siap = 30 minit..
sila bertahan..
(genggam tangan erat-erat sambil mempamerkan muka penuh keazaman)

tsk..
gudnite.

(tumpas ketiduran di hadapan oven)









Friday, July 17, 2009

tik tok tik tok

hari ini hari apa kawan-kawan?

ha, yang blakang duk tepi tingkap tu..
apa jawapan dia?

pandai pun!! hari ni hari JUMAAT ;D

semua orang suka hari jumaat kan..
aku pun suka ;D (senyum lebarrrr)
dan.. tak lama lagi karier aku sebagai seorang guru akan berakhir
dan tataw lah pulak berapa lama nak tanam anggur pasneh
T____T

bila ye hari 1st aku jadi guru?
lupa dah, malas nak korek entry lama..
sedar-sedar je, tinggal lagi 2 hari..
tsk.. (':

rasanya 2 bulan neh banyak pengalaman dah aku kutip
ceh, buat ucapan macam hari terakhir pulak
takpe, takpe..
kita tangguhkan dulu ucapan neh,
akan memberi ucapan rasmi pada 21 julai kelak ;D

i've been too busy since i be a teacher..
2 minggu selepas habis belajar, terus masuk sekolah..
dan sekarang, time for a long holiday!!!

22 julai - 28 julai..
i'll be away..

(:

tata guys.
have a nice weekend.










Wednesday, July 15, 2009

HELLO... HELLO.. HELLO.. (echo.. echo.. echo)

ish.. blog ke rumah usang neh??
bersawang nah ;p
sebenarnya saya sedang membuat satu eksperimen

"adakah cik izza tidak ghairah terhadap blog lagi?"

nampaknya hasil eksperimen adalah positive.. tsk..

okey, tinggalkan cik izza bersama eksperimennya. sekarang mari kita meneruskan jelajah blog dengan membaca perenggan berikutnya yang mungkin lebih berfaedah untuk diketahui (atau mungkin tidak..)

hari ni jadual saya full dari pukul 9 pagi sehingga pukul 1.20 petang. selepas itu, saya berehat-rehat sambil memerah otak menyediakan kertas ujian selaras II untuk pelajar tingkatan 1 sementara menunggu aktiviti ko-kurikulum yang dijalankan pada pukul 2.30 petang.
(iya, memang suka bagitaw benda yang tak penting)

selesai aktiviti ko-kurikulum lebih kurang pada pukul 4, saya bertolak pulang. bukan terus pulang ke rumah, sempat singgah di beberapa perhentian. perhentian pertama, CIMB centre. tujuan persinggahan : mencetak penyata akaun untuk urusan gaji (yahoo.. gaji first dah nak masuk ;p)

kemudian, saya meneruskan perjalanan ke Kumpulan Simpanan Wang Pekerja atau lebih dikenali sebagai KWSP.saya mendaftar sebagai ahli KWSP. sekali lagi atas urusan gaji (ini tidak perlu diberitahu, pembaca sekalian sudah taw kan?) lagi sekali yahooo lah, sebab tak lama lagi gaji first akan masuk ;D

selesai urusan di KWSP pada pukul 4.40 petang. saya terus bergegas pulang kerana badan dan otak sudah sangat letih dan penat.

sekian cerita pada pada 15 julai 2009.
tata









Saturday, July 11, 2009

personal tutor

eyes can tell a story kan?
betul tak kawan-kawan?
ke tak betul?
hihi

petang ini aku telah membuat aktiviti separa bermanfaat
iaitu membuat kelas tuisyen untuk student ku..
(cikgu, rasanya lebih sopan jika cikgu menggunakan kata ganti nama 'saya')

okey,okey..
this entry will be written using 'saya' instead of 'aku' ;p

anak murid saya telah meminta saya mengajar mereka prinsip akaun
oh, subject that i loved the most when im in high school
jadi, dengan begitu bersemangatnya saya mengajar tadi
dari library beralih ke kopitiam
kat kopitiam, mushroom soup pun tak habis saya hirup sebab semangat mengajar
hahahahaa
should i be a teacher guys?
i mean permanent job..
kena fikir dulu neh.. ;p

kenapa lah akaun form 5 begitu senang korang?
compared to the lessons that we learn at univ???
haha.. soalan apakah itu..
dah tentu-tentu peringkat U kenalah lagi tough rite..
tapi mengajar akaun neh buat minat saya terhadap akaun yang makin pudar tu datang balik.. phewitt ;p

im thinking of opening a formal class tuition lah guys..
tapi tataw lah lagi tahap kerajinan itu ;p
hihi

gdnite.










Dari Abu Hurairah radhiyallahu anhu, sesungguhnya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam telah bersabda : “Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia berkata baik atau diam, barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tetangga dan barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan tamunya”. [Bukhari no. 6018, Muslim no. 47]

kerana pulut, santan binasa
kerana mulut, badan binasa.








Wednesday, July 8, 2009

sukaneka

tataw sejak bila ketagihan aku terhadap blog semakin berkurangan
nak menaip satu entry satu hari pun dah payah sekarang
hari tu main sukaneka dengan budak-budak camp neh..

sukaneka start pukul 2.30
aku sampai pukul 3 petang..
so, dah terlepas beberapa acara lah..
masa aku sampai tu, tengah main 'lari guna tempurung'
yang urusetia pelajar pulak
kerjanya main tepung, main air
elok sangat, aku campak lam kuali buat cucur kang baru korang taw ;p
kerja asyik nak meranjau aku je, cit..
korang tengok!
dah macam antu tepung anak murid aku oiiiilepas tu acara musical chair
memang kecoh dan meriah gila lah
ada video sikit..
sapa rajin bulih click play
sapa tak rajin sila scroll terus ke bawah..
video

pas layan musical chair..
kita layan apa pulak yer?
ye!! acara kopek durian..
weee huu!
durian neh kalau makan ramai-ramai..
kesedapan berganda ;p

malas nak upload gambar peserta
upload gambar kami aje lah ye ;p
okey, sekian acara sukaneka.

lepas tu, dalam pukul 6 gitu
aku nak beransur lah balik rumah dulu
mandi dan selesaikan apa yang patut dulu
sebab malam tu aku nak tidur sekolah

tapi..
nak dijadikan cerita,
tiba-tiba ada budak saket
gastrik sampai kejang lepas tu tak boleh bangun
kelam kabut lah aku dengan cikgu neh bawak dia pergi hospital
sebab masa tu cikgu perempuan lain semua dah balik umah
duk kat ward sampai pukul 8
memang penat gila..

takpe, takpe.
pengalaman kan
mana pernah ada pengalaman menemankan budak saket pergi hospital
(kau pernah ada anak murid ke before neh cik izza oi?)

lepas tu, nak balik rumah confirm tak sempat
sebab pukul 9 jap lagi ada malam kebudayaan
ujung-ujung aku balik asrama
mandi dengan bebudak neh
haha
aku teringat zaman sekolah asrama dulu

;D









Monday, July 6, 2009

malam pertama

yer, update adalah secara merangkak-rangkak

ini adalah malam pertama perkhemahan tahunan
aku sampai malam tu dalam pukul 9 malam..
diorang tengah berkumpul dengar taklimat aktiviti
aktiviti pada jumaat malam ialah explorace..
ada 7 check points semuanya
tak sempat nak ambil gambar di semua check points
kesian para peserta kena dera di setiap check points ;p
yang neh kena main petanque and shoot dalam keadaan gelap
ini tali kusut nama dia
tangan peserta disilang-silangkan
lepas tu diorang kena usaha untuk membentuk bulatan tanpa terputus
ini aktiviti paling bestspider web

sungguh-sungguh diorang neh memanjat
aku lak yang takot bumbung koridor tu runtuh..dua orang students bersama dua orang guru (:
semangat taw budak-budak neh main explorace
semua berusaha nak menang
berlari sana sini
budak-budak berlari ke sana sini
cikgu dan urusetia pelajar buat apa???
YA BETUL!!!
kami layan bbq chicken ;p
meor punya secret ingredients marinate ayam tu
sedap woh..
sambil-sambil tu siapkan banner..
baru nak naik banner kan?
bagus perangai ;p

aku tak sempat tunggu sampai aktiviti neh habis
sebab masa tu pun dah pukul 11.15 malam..
nak tidur sekolah pulak, barang-barang tak bawak..

ok.esok sambung lagi.
tata









monday blues

selamat hari isnin semua!
aku nantok.. not enough cleep and rest ):







Sunday, July 5, 2009

camping - day 1

wuhuu.. aku masih kepenatan :|
kejung tangan edit gambar-gambar neh
semua orang dah taw kan..
merujuk kepada entry di bawah,
saya telah menyertai perkhemahan tahunan unit beruniform sekolah..
sebagai guru pembimbing.. phewitttt ;p

okey, macam biasa..
pictures can tell a thousand words kan..
mari-mari kita lihat gambar..
antara guru-guru yang terlibat
takpe ke aku letak gambar diorang neh?
kira halal la ek?

kak midah ; kak aini ; kak ida ; kak fad ; kak maya

semua sudah berpunya yer wahai pembaca..peserta-peserta perkhemahan
seramai 60 orang..
pengetua sedang memberikan pesanan kepada para peserta

eh, cop!!
korang taw kan camping neh dibuat kat kawasan sekolah saja
tak keluar pun, but still enjoy (:ini encik zaki..
selaku kem komanden..lagi guru-guru yang terlibat..

cikgu azmi ; meor ; kak haida ; cikgu mizi ; kak ilya ; usoppembahagian kumpulan sedang dijalankan..
ada 6 unit beruniform yang join perkhemahan neh
setiap unit akan hantar 10 orang wakil..
masa neh ustaz kamel tengah mix kan mereka..
supaya takdelah kumpulan tu ikut geng unit masing-masing aje
dah start pasang khemah..
tapak perkhemahan ialah di gelanggang petanque..

gelagat di tapak perkhemahan..
ahaha.. tiba-tiba tersesat ada gambar teacher ;p
takpe, saya kan guru kesayangan.. ;p
bluwekkk!
the boys..
(gambar terpaksa dicencoredkan)
masa pergi kat tapak perkhemahan peserta lelaki
masing-masing dah bertowel aje
naik segan aku dibuatnya
tapi dah namanya kerja aku jadi photographer sepanjang program
buat tataw aje lah
haha
mintak mahap ye murid-murid
teacher uploadkan gambar neh
usop dengan meor duk uruskan buluh untuk aktiviti peserta
SMKRMM..
aku taknak bagitau nama penuh sekolah neh apa ;p
5 orang budak neh antara urusetia pelajar yang terlibat
rajin-rajin woh diorang nehsesi fotografi bersama pengetua di atas bukit ;p
told ya..
saya kan guru kesayangan ;p
hahaha
mereka suka sangat nak ajak saya bergambar (:
oh, im gonna miss them..

ok, dari tapak perkhemahan kita ke khemah memasak pulakorang penting neh
ustaz marzuki dan pakcik lemancikgu hartini dan zara
masak sayur kobis..serius budak-budak neh memang rajin
seronok tengok diorang menolong tanpa merungut (:ha.. kalau yang baju biru tu,
memang dah taw sangat rajin
tak payah diceritakan lagi ;p
team membancuh air
dah cakap budak baju biru tu memang rajin
masak pun dia tolong, buat air pun dia tolong
;p

time neh dah pukul 7.30 petang..
aku tak tidur sekolah jumaat malam tu
so, pergi balik menyiapkan diri..
sebab malam kena datang sekolah balik (:

ok, esok sambung cerita ye anak-anak..
gdnite. tata.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...