Saturday, November 29, 2008

kerja yang menimbun

hye
aku baru balik dari teluk intan semalam
of course la kerja tak sempat nak siap kan
gila manyak
yang client plak boleh cakap

"uols kerjalah siang malam,
janji siap cepat"

dah tu
pukul 5.30 sharp je nak balik
pekerja dia dah siap masam2 buat muka lagi
sebab kitorang kol 5.30 tak kemas2 nak balik lagi
yerlah, dia nak kunci pintu
kena la tunggu kitorang habis
haha, nasib lah
tu pun semalam dah masam2 muka
hempas2 pintu
aku tak sempat kuar lagi dah tutup lampu office
mampos ko lah..
janji kitorang ade effort nak kerja lebih masa okey
tapi dah takde sape yang willing nak tunggu kitorang buat kerja siang malam kan
bagus gak
ingat aku rajin nak buat kerja sampai malam?
kalau diorang tu nak balik cepat,
kitorang pun sama jugak..

hati dahla tengah bengkak ni
sebab instict sangat kuat mengatakan
yang bos aku takkan lepas aku kuar hari selasa ni
yerlah, bagi kerja last minute pada aku kan
pastu nak suh siapkan dalam masa yang singkat?
patutnya time2 macam ni
kerja2 kat tangan suma dah setel
tinggal nk setelkan daily report n suma hal2 internship lah
ni aku terhegeh2 lagi mengadap kerja
ko dah habis kan ayein?
syok arrrrr ):

satu hal lagi
company nak saving cost ke ape ke
tataw lah
tapi bos suruh bawak balik ke office kerja2 yang tak siap tu
tahun lepas, diorang stay kat teluk intan 2 mgu siapkan keja
ni kena angkut bawak balik office
fail yang terlampau banyak
penuh backseat dengan fail
ini sebahagian je failnya
manyak berjuta2 lemon lagi ni taw
3 kali ulang alik angkut fail bawak masuk keta ):

mencik ah gini
dahla elaun tak dapat lagi ):






Friday, November 28, 2008

aku adalah sangat gigih

uish~
sangat penat okey membuat autopost untuk 3 hari..
ini je last auto post..
dah tak larat..hihi
jadik la ekk (:

ops..ke korang tataw pun
entry yang sebelum2 ni kebanyakannya autopost?
yerlah, saya berada di teluk intan selama 3 hari (:

selamat berhujung minggu okey korang?






entry express

hehe
sowey kalau entry express sangat lately ni ;D
autopublish berlumba2 nak kuar dulu dengan actual post
hahaha
kalau aku taw sini dapat wifi dengan jayanya
tadek la aku bersusah payah buat autopublish utk 3 hari ;p

eh korang,
aku ade satu persoalan lah
kalau korang ade pendapat,
boleh la cakap
kalau tadek,
duduk diam2 saje kat stu okey? ;p

hmm..
korang boleh rasa tak kalau org tu tak selesa ngan korang?
aku lately ni rasa tekanan betul lah..
susah sangat ke nak bagi orang paham yer?
sebab aku ade tak slesa ngan sumone
and aku dah tak boleh nak hide lagi this feeling
kalau dia keep on pushing around..
ohh..aku taw..
nak tanya pendapat orang,
tapi citer secara tak habis
hehe

okey, lupakan! ;p

tataa..gudnite suma ^__^

p/s aku masih tak sempat nak jenguk blog korang
nanti bila aku free sikit, aku janji aku jenguk okey?
jangan merajuk ye sayang2 ku (:







Thursday, November 27, 2008

teluk intan


hye korang~
camat malam..hehehe
malam ni wifi sangat bagus
ni yang aku rasa rajin datang nak update ni..hehe

kat teluk intan ni,
kitorang stay kat rest house
selesa la bilik dia..
besaaaar lak tu.. ;D
dalam bilik tak amik gambar lagi semalam
lupa..hehe
kalau nak amik sekarang plak
err..korang pepaham je la bilik ni dah sepah.. ;pmuka penatttttt gile ni
datang2 semalam trus pegi SKOMK buat audit
petang lam kul 6 baru balik..
letihhhh~

pas mandi
siap2 sume
pegi makan kat kedai belakang rest house ni
sedappppppp sangat makanan dia ;D
aku suka..hihi
ke sebab lapar sgt semlm ek?
hihi
manyak la plak makan semalam ;p
takpe..sekali sekala kan







Wednesday, November 26, 2008

saya kena pergi buat audit luar

isk isk isk
T__T
once again, aku kena pegi teluk intan okeh!
this time, kena tdur sana
bos aku guna kuasa veto dia

"salam, next week reserve rabu hingga
jumaat untuk audit anak syarikat skomk.
pergi dengan shazween. saya dah booking
rumah rehat"

waaaaaaaaaaaaaa!!!
bos aku saje amik kesempatan ek?
tak logik okey 3 hari nak siapkan audit 3 anak syarikat
kak ween kata thn lepas, dorang buat 2 mgu :|
saje ek bagi aku keja cani..
nak suh aku extend ke bos?







tumpang laluuuu

testing..testing
tumpang laluuuuuuuuuu

waaaaaa!!
teluk intan de wifi laaa
kagumnyeh saye..hihi
bila la nak merasa wifi majlis perbandaran ipoh lak ek :P








novelhut

sape taw ape itu novelhut?
orang ipoh sapa yang tak taw,
sila pegi sorok muka dalam rumah ;p

hehehe

aku taw pun sebab zaman sekolah dulu suka nah pegi sini
novelhut ni tempat kte boleh sewa, jual and beli buku
kalau sewa tu, berapa ringgit jer
yerlah, zaman sekolah dulu
mana banyak duit kan nak beli novel2 ni

dulu kan novelhut ni tempat nya dekat yik foong, kat ipoh la jugak
dekat2 area market tu
tapi sekarang dah pindah kat parade
eceh, aku citer cam la korang taw kan ;p

gg la ni nak sangat pegi sini
nak cari novel katanyalama woo gg pilih novel lam tu
tapi sebab biasa dia tunggu aku shopping baju
aku pun layan je la dia nk shopping buku..

hehe

tempat korang ade ke kedai cam novelhut ni?
[angkat2 kening..ecehhhh]

ops!
terberlagak plak..haha







tag lagi

ini pun tag dari zack u
minah ni memang suka dera aku
hehe

*Here are the rules*


1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.

*SEVEN facts about me*

1. aku seorang yang sensitif..atau ngan kata lain kdg2 emo
2. suka cakap direct je kalau ngan org2 yg rapat ngan aku
3. suka coklat
4. kalau dah suka sumthing tu, nak jugak!
5. penyayang..auwwww~
6. suka merajuk..hiks! ala..sekali2 aku nak memanje pe salahnya
7. tak suka tempat crowded

hehe
nape aku tengok tibe2 je tag ni jadi pendek ek?
lalala
kire lulus la taw zack u
malas dah aku pk2..hahaha






tag terpanjang di abad ini

hye korang!

memandangkan aku xde 3 hari ni

melayan la tag ni

tah hape2 pny tag zack u bagi aku ni

soklan kemain manyak..

seb bek aku away,

so mmg lah modal utk buat auto post diperlukan..

kekekekee

[01] Real name:

izzatul azma mohd asri

[02] Nickname:

izza, honey, atoya ;p

[03] Status:

taken!

[04] Zodiac Sign:

capri kot? hahaha..aku kurang amik taw la..hehe

[05] Gender:

perempuan melayu terakhir ;p

[6] Age:

22 tahun

[07] High School:

1.sekolah raja [p] taayah [form 1-4]

2.smk bukit merchu, kuala kangsar [form 5]

[08] College

kolej matrikulasi melaka ;p

sekarang kat UKM, kolej kediaman ade ar..hehe

[09] Height:

165 cm

[10] Weight:

err..dah lama tak timbang

last hari tu bape ye?

hehehe

[11] Do you like yourself:

ye! kte mesti yakin dan cinta pada diri senirik..hiks!

[12] Piercings:

kat telinga je aku berani ;p

[13] Right or left:

right

[14] Are you a freak :

ish..taklah!

[15] Hair:

shoulder length

[16] Skin:

cekelat

[17] Allergic:

kat ape ek..seafood kot, tp gagah gak mkn :D

[18] What are you doing now:

tengah didera oleh sepet..suh aku buat tag manyak2

[19] What will you doing 1 hour later:

jalan2 nengok blog owg

[20] What will you doing 10 years later:

32 tahun..hmm..buat ape yer?

tgh kira duit nak g shopping kot!


THE FAMILY

[21] Live with mother/father/parents/family:

parents..

[22] Siblings(included you):

6

[23] Eldest:

saye ialah seorang Yong!

[24] Youngest:

aliya gedik!

[25] Love/hate your family:

of course la love..isk3


THE LOVE

[26] You found your another half:

definitely!

[27] If yes, who is he/she:

dia la..dia tuuu..diaaa

[28]Who you want he/she to be:

jadi rumantik sikit boleh tak sayang?

[29] Time(s) you in relationship:

4 tahun..WOW! cam x cayo..kekeke

[30] Ever woo boy/girl:

saya innocent..hahaha

[31] Anyone woo you before:

sudah pastila..saya kan comel? [wadehel?]

[32] Did anything wrong to your other half:

mestilah.. manusia kan tak sempurna..ecehh ;p

[33] What was/were the wrong you had done:

hehe..saya seorang yang suka marah2 sampai beliau tension

[34] Ever argue with your other half:

tipunye la kalau tak

[35] You with your other half since:

kat matriks.. memuda dah gatai..kekee

[36] Are you straight/lesbo:

straight

[37] Reasons you love your other half:

hmm..jenuh pk, xde reason la sayang..

[38] You and your other half in which stage:

tengah kumpul duit nak kawen

hahaa.. yeke?

[39] You woo he/she or he/she woo you:

cape ngowat cape ye sayang?

awk yang ngowat saya kan? kan??? ;p

[40] Ever think of marry he/she:

hehe..slalu je berangan!


THE FRIENDS

[41] Your first best friend:

sape ye 1st bestfren..

tak ingat lah

[42] Your first enemy:

ade sorang yang aku benci sangat2

huhu.. tataw malu pny olang

[43] The friends you love the most:

kawan2 masa kat taayah

[44] The enemy you hate the most (1 only):

perempuan yang taktaw malu

yang ku kenal dari sekolah dulu

kalau lah aku xyah nak dgr pasal dia lagi

[45] Your most beautiful girl friend:

rusniza ramli

[46] Your most handsome boy friend:

hehe..

ade ke bf ku yang jambu2?

kalau ade, dah tentu2 dia bukan bf, tp special bf ;p

[47] The kind of girl you hate the most:

perempuan yang tend to hurt other woman's feelings

[48] The kind of boy you hate the most:

penipu, menggatal, ske cari psl tak tentu pasal ;p

[49] You fall in love with your close friend before:

nope

[50] Your best friend is your ex-lover:

hehe.. takleh2..

[51] If your friend backstabbing you:

sebab ade org backstabbing lah,

jadinya sekarang takkan ku senang2 nk percaya kwn lagi

[52] If your friend betray you:

mula2 sedih + geram

lama2..lantak ko lah!

[53] If your friend woo your lover:

berani? lempang ko seploh kali kang!

[54] If your friends fall in love with you:

hehe..aku suka ;p

[55] If you fall in love with your best friend:

takkan..

THE STUDIES

[56] Are you a good student:

hehe..boleh mengaku ke?

[57] You always done your homeworks/assignments:

hehe.. mstlah buat

tapi dengan tahap yang pemalas nk mampos..isk

ape nak jadi ni?

[58] The teacher/tutor you love the most:

cikgu add math aku dlu..sape ke nama cikgu tu..

err..ha!

cikgu rosni (:

[59] Always late to school/college:

hehe..hari2..

kan gg kan?

[60] Your class:

business study majoring account
[oh..ade citer bodoh di sini..
pompuan yang aku paling benci tu pegi
buat cerita kununnya aku tak layak untuk amik kos akaun,
that's why skrg aku amik bisnes study..pale otak ko la wey!
yang aku amik skrg ni akaun lah..yang ko tu pandai2 buat statement gtu,
ko kenal aku sgtkah? ko tu yg hegeh2 contact aku padahal aku x hingin
nak kwn ngan ko lagi..tolong la reti rasa malu sikit..boleh?]

[61] You love your seniors:

menyampah ade la..haha

[62] Senior who you love the most:

takde

[63] Your classmates good/bad:

dua2 ade

[64] Excellent result classmate:

sape tah

[65] Laziest classmate:

hehe..sape ye?

THE PEOPLE

[66] Smart people:

entah..

[67] Stupid people:

hahaha..zack u, tak pasal2 je org yg create tag ni kena..kekeke

[68] Good looking people:

hehe.. nak mengaku voley? [kedip2 mata]

[69] Ugly people:

tak baik woo kata org ugly

[70] Funny people:

zatil

[71] Cute people:

tataw, jawab tedy bear aku boleh x?

[72] Bad people:

ee..tak taw la..isk

[73] Honest people:

saya

[74] Acting people:

weh zack u!! letih dah aku nak menjawab ni.. grr

[75] You are what kind of people:

sensitif..


THE PREFER

[76] Lip or eyes:

lips

[77] Hugs or kisses:

kisses

[78] Shorter or taller:

taller

[79] Hesitant or spontaneous:

spontaneous

[80] Nice stomach or nice arms:

nice stomach

[81] Listener or talker:

talker

[82] Romantic or rich:

dua2 nak..mana leh romantic tapi x rich

tapi kann..

klo terpaksa buat pilihan kannn..

rich! ;p

kekekeke

[83] Good husband or Good Father:

hubby


THE FUTURE

[84] Age to get marry:

25

[85] Numbers of kid(s):

takde plak aku berangan sampai ke situ

[86] Career:

duk umah goyang kaki pat duit, boleh sayang?

[87] Salary:

nak income bulan2 rm5000++

[88] Retirement age:

nak buat business lah..

keja senirik je

[89] Properties value:

eee..ko ni..bebukan je tny

malas aku nk pk, lagi manyak lagi bagus

[90] Wishes:

nak shopping puas2 tapi takyah risau xde duit ;D

gilo penat aku buat tag ni!!!!






Tuesday, November 25, 2008

jumpa kawan lama

dah habis urusan kitorang kat parade tu kan
dah pukul 5 petang kot
aku nak hantar gg balik gopeng
before tu nak singgah rumah kawan lama kejap
dalam gambar tu, senah namanya

dulu2 time sekolah
umah dia la port kitorang lepak
kalau fly, pastu takot nak balik hostel kan
hehe

dulu memang tak taw malu punya orang
tetengah malam silambe je pegi ketuk pintu umah orang
bila dikenang2 balik
hadeh~ teruk gila okey perangai masa tu
hahaha
sekarang ni nasib baik dah reti malu ;p

senah ni jenisnya suka sangat laaaa tukar num phone
gg dah msg dia cakap nak singgah
tapi tak reply
pastu kitorang gamble je
main terjah :D

aduh, lalu balik jalan2 yang penah lalu zaman sekolah dulu
jauh rupanya dari rumah senah nak pegi spider net tu
hahahaha
oh, spider net tu CC
zaman sekolah dulu tengah gila IRC
jangan tak taw
sanggup berjalan tetengah panas tu merentas desa
semata2 nak pegi CC
kesian gila
siap ade satu malam tu
gg carry aku nek beskal
HAHAHAHAHAHA
sebab
aku tak reti kayuh beskal :D
punya sanggup tak sanggup nak pegi jugak CC tu kan

alih2 hari tu lalu nek keta
jauh okey!
itu nek keta..
mcm mana kitorang boleh jalan kaki n nek beskal dlu?
gagah kan?

oh, sambung citer terjah td ;p
hehe
elok2 sampai tengok mak dia ade kat depan pintu
trus bagi salam,
tanya2 khabar suma
masa ni senah takde
dia keluar
pastu kitorang gerak balik dulu
sebab dah petang time tu

elok je nak kuar simpang
senah call aku
dia dah kat umah rupanya
nasib baik tak kuar g jalan besar lagi..

pastu jumpa2
borak2 sume
siap tunjuk notebook yang kitorang men conteng2 dulu
adeh~ bace balik menda2 yang tulis lam tu
lawak btol..lahai ;p

ala..rindunya ):







saya suka makan sushi

hihi
dah lama gila tak makan sushi
sekali makan,
amik ko..nak lagi tuu ;p
jadinya masa kat parade tu
sekali lagi mengadap sushi
kekeke
rugi taw sape2 tak makan tu
;p
sementara tunggu makanan sampai
sempat lagi snap dulu kanmasa ni makanan gg dengan tako akutaktawnama tu dah sampai
teringin sangat nak makan tako tao la
kenapa JJ ipoh ni tadek? T__Tsedap~
tapi mahal lah
rm6.90 untuk 5 balls kecik2 kot
intinya pun sikit je
tak melimpah2 macam tako tao
nak tako tao!! T__T
gg makan ni..
once again, akutaktawapenamadia
hehehe
aku makan ni
sedap~
letak kicap sikit..hihihi
tapi rasa sup dia cam pelik2 sikit :|

tak kisah lah
janji pewot sendat pastu
;pthe only pics berdua yang ade
hehehehe
tu pun serabai yang amat
amik gambar tengah panas
dari atas lak tu kan..
gitulah jadinya

;p

tenx gg






oh sekolah ku..

sambung balik citer weekend ;p
hehehehe

gg ajak pegi ipoh parade
dia nak cari sumthing kat sana
oh..sangat nostalgia okey ronda2 bandar ipoh dengan gg
zatil, wish u pun ade sama with us
gilew rindu~
teringat plak zaman dulu2 [eceh..jaga2..aku nak bukak citer lama ni ;p]
slalu fly ikut gate depan
jalan2 pegi superkinta
pegi parade
pegi GM
dengan baju batik baju sekolahnya
huha huha
datang sekolah lambat

and..
kebetulan pulak otw nak ke parade sabtu hari tu
memang kena lalu depan sekolah
harus lah berenti okeh!
amik gambar..hahahaha
itulah sekolah aku dengan gg
dari form 1 sampai form 4
zatil plak ex taayah sejati
hihihi
dari form 1 sampai form 5
jangan main2 ;p
oh, bagi yang tataw
ini sekolah agama under kerajaan negeri perak
kalau la aku pegi sekolah dengan pakai macam ni
sure lah ade je mata2 yang mandang serong kan

zatil, i snap ni khas untuk u..
hik hik hik
buat pengubat rindu u pada sekolah tercinta ;p
ecehh
signboard baru
tapi pagar karat okeh!

dok pikir pat blas kali gak ni nak tempek ke tak
hahadear, bangunan kelas kita pun dah jadi 3 tingkat okeh
hihi
maju tak sekolah u?
i wish i berani nak masuk taw
boleh la i snap gambar BAB [bilik air besar] tu..haha

gambar2 ni snap masa otw pegi parade
dah tu, masa otw balik..
gg pulak nak snap gambar..siap turun yuuu..
oh..tak boleh jadik ni!
aku pun nak amik gambar kat luar gak..hihikorang tataw betapa susahnya nak tebalkan muka time ni
hahahaha
sape2 orang ipoh
taw lah, yg sekolah ni betul2 depan jalan besar
tempat aku amik gambar tu pulak ade lorong kecik
short cut nak ke parade
so tu aku dok posing2 amik gambar tu
kereta yang lalu lalang kat depan jalan dok tengok je
heran agaknye..kekeke
takpe, dulik pe aku ;p

ala..rindunye time sekolah dulu T__T






lai lai lai..kek lapis lagi

semalam gigih tdur lambat okeh
melayan kek lapis ni ;D
mak aku la suruh buat semalam
sape2 nak resepi pegi korek senirik entry lepas2 ;p






hihi..masuk lambat

hye~
morning korang
skip jap citer weekend taw
ade lagi citer yang tak publish ni..
nak citer yang hari ni dulu taw..

hihi

hari ni masuk ofis lambat ;p
mementang bos tadek ek..
lagipun semalam aku tdur lambat lah
buat sesuatu.. hehe
ni lah dia orangnya
datang lambat tapi buat muka tak bersalah ;p
selalu sangat amik gambar sendiri je kan
asik2 nampak muka je kan
aku paksa adik aku bangun tadi
suh snapkan gambar ni
haha
mcm tak sepenuh ati je tlg aku amik gmbr tu kan
cit






Monday, November 24, 2008

sushi king

sebab tiket wayang bawah ni pukul 9
and masa tu baru pukul 7 lebih kot
kitorang pegila isi pewot dulu
sangat lapar taw tak..grr

pastu gg ajak pegi makan sushi
aku layan je..hihi
ni 1st time aku makan sushi kat dalam ni
biasa amik yang dah siap bungkus kat kaunter tu jer

aku tunjuk ape yg kitorang makan je la ek
ade setengah tu nama aku taw
setengah tu mmg aku tak igt..hehe
dah tentu namanya pelik2 je ;p
atas tu chic nuggets
sedapppp~egg mayogolden eggoh..sedapppppp~
tu gg dah ngap satu,
baru teringat nak snap..heheini yang aku makan
bento kodomo kot?
gile kenyang makan menda alah ni
sendat pewot~
gg..i tak ready lagi lah sayang!
amik lagi sekali..haaaa..barulah comel ;p
kasik can ah korang ni punnnnaku mana reti makan guna chopstick ni
gg la suruh try jugak
korang tengok cara jari aku pegang tu pun dah taw kan ;p
tapi lama2 i dah pandai okey [angkat2 kening..hehe]
korang penah dengar tak

gendang gendut tali kecapi
kenyang perut suka hati


hehehe
oleh itu, haruslah tempek muke happy kekenyangan ni besar2 ;phiks!

oh..aku bukan nak gunakan kuasa veto ek
tempek muka aku jee lebih
hihi
tapi gambar gg tadek malam tu
isk..
korang tunggu entry esoknye la ek (:






she like to move it move it

hehe
mesti dapat agak punya kan
biasanya kalau dah malam2 pegi mall ni
mesti nak tengok wayang kan?
sape yang teka betul tu..
nah amik 10 markah untuk korang!!
yeeeeaaahaa!! ;p

aku mintak gg temankan aku tengok madagascar
beliau sebagai kawan yang baik
kenala menemankan diriku ini kan
hihi
yerlah, kat sini aku tadek kwn korang..
isk isk isk
nak tengok wayang pun tadek kwn
budak2 opis ni tak minat tengok wayang kot?
gg, tenx!
hihi
even beliau dah tengok madagascar
premiere screening lagik..
[yeap..yeap, i gave her my tickets]
tapi masih sanggup menemankan diriku ini
and she laughed like tak pernah tengok lagi ;p
kekekeke

oh..
dok dalam panggung wayang mmg sejok kann
malam2 pulak tu
tu pasal la kot couple dok sebelah aku berkepit baik punya

hehe

;p






i meet her

jumaat malam hari tu
i have a date..hihihi
sesuatu ekkk ;p

alerr..mengada ah korang buat speku taw
aku jumpa gg lah!
dalam 7 lebih aku pegi amik gg kat megoplex ipoh
pastu trus zoOm pegi JJ..
buat ape ye pegi JJ malam2 ni ha?

hihi..
sambung lagikkkkk
kekeke
aku memang suka buat citer sambung2
nanti kalau sume aku citer lam satu post
xde modal dah aku nnt ;p






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...