Tuesday, September 30, 2008

selamat hari raya

hyee
dah malam raya kan korang (:
mesti sibuk prepare untuk esok ni kan
samala macam kat umah aku ni
macam2 nak buat
huwaaaa~~
ni ade vid ucapan raya untuk korang
memalu lak dak kecik ni nak buat ucapan ;p
enjoy~~

video

sila sengetkan sikit kepala untuk efek yang lebih bagus ;p
selamat hari raya yer uols
maaf zahir batin andai ade salah n silap (:

sayanggggg korang sume
sape2 orang kampung tu,
jemputla beraye (:







Monday, September 29, 2008

tak puasa ;p

ngee~~
ade budak tak puasa taw hari tu ;p
tu tangan kanan dia tu dok sorok biskut meri
hihi
penat sangat main ngan sepupu hari tu
last2 tak tahan, dia mintak berbuka
baru sekali dia pecah pose taw..
aku tanya lya, x sayang ker dik?
dia ckp la, syg..tapi adik x larat dah ni
[sambil wat muke kesiann yang hamat ;p]








Sunday, September 28, 2008

pat adiah ;D

hyee korang~
malasnyehh aku nak hapdet taw
lagipun sume orang cam xde
aku tulis, pastu aku gak yang bace ;p
haha, sadis ;p

semalam cik datang umah
cik bagi handbag~
weeeee~~ sukanyaaa hati ku ;p
lagipun aku mmg suka oversize handbag ni
actually dah lama dah cik belikan handbag ni
tawon lepas lagi kot,
masa dia g USA
lama gilew peram adiah aku..bluwek~ ;p

sangkut kat kusi meja makan jer ;p

aku bukan jenis pakai barang mahal2 ni
tak mampu ;p
tapi kalau orang bagi,
kte amikla dengan hati yang gumbira..kannn?
hiks~








Saturday, September 27, 2008

sunyinya hari ni ehh
aku pun malas je nak update dari semalam
jap2 lagi aku update ye (:







Friday, September 26, 2008

(:

eee..
boringnya wey kat opis ni
keja aku hari ni just key in database jer
sambil mengular pon leh buat.. ;p
semalam kan patutnya aku tdur umah sewa
sebab masa rabu aku balik umah tu
makcik tu tanya aku khamis tdur mana
aku cakapla tdur sini
sekali kan, hati aku merunta2 okeh nak balik umah gak semlm ;p
ngada-ngada jer kan
yer laa..aku makin lama makin rasa tak best la dok menyewa ni
aku pikirkan lompat2 sampai opis jer taw
jap g kalau berulang,
gugur rambut aku lak nanti
tak best
bosan
tak sukaaaa
aku paling benci la bila makan sorang2
kalau bulan puasa ni yerlah
biasanya sahur n berbuka dengan makcik tu
kalau hari2 lain
biasanya aku lebih suka buat hal aku sendiri
even bulan puasa ni sahur n berbuka bertemankan makcik
sahur n berbuka ngan family aku lagi besh ):
haha..habisla feeling emo2 hari ni
betullah, aku macam bosan gilew la dok sini
kawan dah la takde
harapkan bebudak opis la
yang contact masa opis hour jer kan
oh, cepatla habis praktikal ni weh
nak belah cecepat ;p

oh, entry ni bukan entry sedih
atau entry meminta simpati yer

simpan je simpati korang tu ;p
ini entry happy2 taw (:
tak sabar nak bercuti
tak sabar nak berayer
tak sabar nak jumpa kekasih hati ;p
tak sabar nak tengok baju raya
tak sabar nak pegi shopping raya
[oh, aku tak shopping raya lg rupanya?]

tapi..

rumah tak kemas lagi
bilik tak kemas lagi
kuih takde lagi

takpe2..
esok kan masih adee ;p

utk korang,
selamat hari raya (:
mintak maaf yer kalau ade ape2 yang aku buat
menyebabkan korang marah, kecik ati, sume2 la..


balik kampung elok2
jangan main mercun okeh ;p







cuti

hye korang~
morning..
mcm mna hari ni?
aku dah mula rasa lemau la..haha
pikir nak cuti jer ni
bangun pagi pon malass..
sampai2 tgk parking kosong
just ade kereta staffs ofis ni
aik, ofis lain dah coti ek?







Thursday, September 25, 2008

selendang bawu~ ;p

hayoooh~
entry khas utk mekna
yang dok bising masuk sini 89 kali tapi takde update ;p
ehsan mekna jugak aku menghapdet entry ni
haha
cian btol, tertinggal cable ah
takleh nak tanfer gambar
mekaceh ek na, mekdi jom! ;p

oh, dah melalut
padahal nak citer pasal selendang baru ;p
haha
tu la dia, selendang baruku..
beli kat SHAWLADDICT
thanx yerp utk gadis2 di shawl addict ;p
sape2 nak beli, bulih jenguk di sana
slendang ni senang nak bentukkan
tapi susah nak sembunyikan muka mulat ni
hahaha
mencikkkkkk!!
nape pakai slendang,
muke ku makin terserlah kemulatannya??
kenapaaaa?
*padahal memang dah taw, klo pakai slendang..
mmgla muka npk mulat ):*







kad raya (:

semalam aku balik umah..
tengok2 ade 3 kad raya lam bilik (:
dari kak EJ, angah and eyana
thanx ek korang.. (:







perfume persahabatan? :P

petang tadi
ade sumone sms aku
dia cakap beli perfume sama ngan aku
agagaga~
perfume persahabatan gtu..
hahaha
nak jugak kan ko izza?
hambekkkk~ @sinchan
nak taw cape?
tungguuuuu @gatau

EDITED

korang nak taw sape?
CLICK ->> SINI
tapi yang sama rupanya brand arr
ampeh la ko long oiiiiii
aku ingatkan ko beli sejibik cam aku tu
yang F for fascinating tuuuuuuuu
rupanya incanto
takpela, janji brand sama ekkk
haha
nak jugakkkk ;p








Wednesday, September 24, 2008

aiyooo..tensionnya sayaaa

kat entry bawah ni..
aku ade sebut kan
aku tertinggal hs kat umah

tadi lunch hour, aku balik umah jap amik
jalan kaki jer
pastu aku kemas2 barang sikit
masukkan lam keta
bawak keta g opis
sbb lepas keja nak balik umah trus
[bagi yang blurr,x paham..
umah yang dekat ngan opis ni umah sewa..]

pastu tgh aku kemas2 barang
ade dapat call..
bla3..
upenya optometrists yang call
pastu aku pon sambung la kemas barang lagi
ala, bawak lappy dengan anak2 baju je pon ;p
bukan hape..hiks
pastu aku pn vroom2 la g opis
sampai kat opis
baru je duduk lepaskan penat
dok gagau lam beg
carik hs..
TAKDE OKEH!!!
boleh tak aku tertinggal lagi??
huwaaaaa~~~
ni mesti pas aku jawab call td tu
nak taknak, aku turun la balik
start keta, balik umah..
adoi..
penat la aku hari ni
mencik ):
nak kena mkn kismis banyak2 ni


lalalala..semangat raya~


hiks~
ape tu ek?
kad raya la korang..
lalala
tedo lambat aku semalam dok nulis kad raya
dah last2 ni barula semangat ek ;p
gilew lama x tulis kad raya
pen pon dah lama x pegang ;p
tapi kan..
spoilt plak taw..
aku baru je semangat2 nak tulis alamat korang ni
kebanyakan yang aku mintak alamat korang tu
aku save lam handset
so tadi gagau2 la carik handset lam beg
boleh tak aku tertinggal handset??
huwaaaa~
nampak sangat la aku ngak dulik ade hs ke tak ;p
jap g balik umah g amik hs la
ingat kalau sempat,
nak pos hari ni jugak..
pada sape2 yang dapat tu,
sorry naa..
tulisan aku buwok ):
kad raya pon katun2 jerk..
takde masa nak cari bebetul..
trima la seadanya ek..hiks

notakaki:jangan ade sape2 sentap ek
klo tak pat kad raya aku ):
aku balas kad raya je ni..








oh~ bosannya

morning semua! (:
korang..nak taw tak..
tv kat umah makcik tu wosak ar

dah seminggu lebih
tukang baik tv tu plak bz banget
dia cakap tak boleh amik lagi sekarang
oh..sangat bosan okeyy seminggu ni tak dapat tgk tv ):
malam2 aku habiskan masa dengan men game ;p
tak pun layan movie yang dah ulang2 kali tgk..adoiya
tapi hari tu dah tak tahan bosan
bile balik umah,
ku angkut sikit koleksi komik aku
buat bace b4 tedo ;p
cape minat doraemon angkat tangan!!

komik doraemon besh woo
tapi kadang geram jerk ngan nobita yang ala2 stupid n blur tu ;p







Tuesday, September 23, 2008

penat ):

haa...x habis2 lagi n3 hari sabtu upenya ek ;p
pas dah puas melantak
kitorang pusing2 jap dalam midval tu
tapi cam mls je nk jalan2 sgt
pastu g lepak mcD jap

mkn eskim ngan minum shake jer
dlm 9 lebih tu, siap2 nak balik
gg nak balik maktab
aku ngan zatil lak balik umah dia kat cheras la
plan nak nek teksi je sampai lrt bandaraya
sebabnya nak balik g lrt sungai besi kan
kereta kan parking kat stu
tapi kan, Q nak tunggu taxi
aduhh, ramai nak mampos okey
aku rasa ade la lam 50 orang gtu baru la turn kitorang
tak kuasa aku nak berdiri lama2
g lepak kejap kat san francisco coffee

pastu tgk jam dah 10.30 kot
ish..takleh jadi ni
karang terlepas train nak g sungai besi kang naya lak
Q nak amik taxi lak tak surut2
padahal flow of taxi makin kurang
last2 decide g naik komuter jer lah
amik g bdr tasik selatan
pastu dr stu pegi sungai besi
berebut okey nak nek komuter ni
seb bek aku dah heret zatil siap2..haha
n seb bek la jugak dekat je BTS tu dengan stesen mid

menyengal masa tengah tunggu train
aku dah tak dulik dah orang tgk ke hape ;p
ha, otw balik aku paksa zatil singgah 7e
sbb tetibe teringin gilos nak makan maggi kari + telur
haha..boleh?

sampai2 umah je
tukar2 baju.. [malas mandi..haha..dh tgh mlm la ;p]
g dapur masak maggi
pastu aku tertdur depan tv..







sungkey at mid ;p

morning korang~
hye..hari ni nak smbg update semlm
semalam x habis update
kemalasan ;p

hihi, pasan tak title entry ni
sungkey tu ;p
sape2 yang tak taw sungkey tu ape
sungkey = berbuka puasa yerp

okeyla, sambung semalam..
taktaw nak berbuka puasa kat mna
lagipun gerak dari sogo dah kol 6 kot
haruslaa tempat2 banyak dah penuh
kitorang amik taxi je g mid
sebab cam tak daya je nk jalan dari sogo g stesen bank negara
haha
jauh woo, bertangga2 lak tu ;p
mmg tak taw nak berbuka kt ner lg masa tu
mula2 tgk kat roma -> full
pastu tempat2 lain sume mmg dah full la
ade satu restoran ni je tak full
kitorang pon book jer la stu
pastu sempat lagi g borders jap :D

nak taw kat mana kitorang berbuka?

kat paddington house of pancakes
ikut clock twist ek
tokyo - amsterdam - prague
pelik2 nama makanan dia, haha
ikut nama tempat
tapi description dia aku tak igt la :D
tokyo dengan amsterdam tu sedappp
prague tu kureng sikit..


tapi yang penting,
pewot mmg melampau kenyang ;p
alhamdulillah (:
entry ni aku kasik can la muka aku tak kuar
haha ;p







Monday, September 22, 2008

wee~~ it's winter time!

dari cheras
zatil drive g lrt sungai besi
pastu kitorang naik train g bandaraya
pegi sogo jer
plan asal nk g jalan tar jugak
tapi masing2 cam x larat..[yeke? ;p]
sogo pon dah sesak
tapi kitorang mmg la bernasib baik
jmp fitting room yg xde org..
suka2 hati je nk dtg bape kali
mmg xde orang..haha
dahtu, masuk tiga org sekali
riuh rendah dalam tu ;p
nak bayar pon sonang jer
layan gambar la ek
kitorang teman zatil nak carik winter jacket dia
dia yang dok oversea,
aku ngan gg plak yang try lelebih ;p
yerlah, bila lagi kannnn

panas okey sebenarnya tu
tapi dok tahan je
nak bergegambaran pny pasal ;p

they just looks like a twin kan (:
i heart both of u so much

last2 zatil amik jacket hitam ni
santekk..

aku dah kepenatan
dulik la, dok je atas lantai pon
lagipun kat sogo ni
department ni je yang tadep orang
department lain
penuh ngan manusia
haha
yerlah, sape la nak beli winter jacket tuk buat berayer ;p
agaknya orang yang lalu lalang tgk kitorang dok snap2 pic tu
ckp kitorang jakun kot ;p
haha
tp akak salesgirl tu pon sporting jer layan (:

oh, taw tak
masa adegan try2 baju lam fitting room kan
zatil majuk ngade2 jap
sbb dia try baju,
kitorang jwb nak taknak
ala yang, sorry taw
tak prasan ;p
dok sibuk bukak baju, pakai baju je time tu
hihi
tp end up kat umah,
aku yang meroyan tgk baju dia beli tu
dahla lawa, murah lak tu..
yer, itu yang penting
lawa dan murah :D
hihi
kak, will miss u taw ):
kan best klo kte dok dekat2
leng hang out hari2 smpi ko jemu tgk muka aku
hahaha







party of three


dahla mangun lambat kan hari sabtu
aku sorang je bgn awal
mandi terawal sekalik ;p
zatil plak terlambat sekalik bangun
n mmg yang paling lambat mandi

and tetibe
aku pon tataw how it's turn to be
zatil org yang terawal siap
aku org terakhir siap

hahahah
penat jer aku ngan gg kecoh2 suh zatil mandi
sementara tgu dia mandi, kitorang tgk la tv dulu
alih2 dia turun, dah siap ek korang
haha
mula2 aku ngan gg nak melepak lg depan tv
setelah dipaksa2, akhirnya cepat2 la bersiap
dalam kol 2 lebih kot baru kuar.. ;p

darling, i dah crop gambar ni taw ;p

ready to go ;p

hihi, tak jadi
muka aku yang mulat comey itu mengconquer sme

susahnyaaaaa nak amik gambar bagi sme masuk elok jer
ni jer the best shot yang dapat..
haha
i love u guys, so much (:







berinai

tgh hari sabtu hari tu
tengah sedap dok golek2 atas katil
tibe2 gg kuarkan menda alah ni
hahaa


layan inai okeyy
ala, bila lagi nak bermanja org pakaikan inai kan ;p

tapi zatil gedik
dia xmo pakai inai ;p

nota tapak kaki:
eh..nak pesan sikit la
kepada engkau..engkau dan engkau
blog aku ni mmg tak bermanfaat utk korang
sbb ini diary aku
n benda2 yang aku nak share dengan readers
so, klo ko nak bace
ko boleh bace
klo ko taknak bace,
ko boleh belah
okey?
simple rule,
yang ko nak kecoh2 ckp "ape pekdah ko bace blog aku ni"
ade aku suh ko bace? ade aku paksa ko bace?
klo tak suka, takyah bace
kan senang

ish..sesungguhnya aku berpuasa okeyyy ;p






Friday, September 19, 2008

;D

ngeh2
lambat panas lak enjin nk update hr ni ;p
hahaa
nak kena bebel dek along
baru la hegeh2 nk update kan
hari ni aku nk g KL
yeay~ yeay~
ha..takyah wat speku dlu ek..hihi
bukan g jumpa bf
tapi nak g jumpa gf ;p
tp klo pat jmp bf sama pon
besh gak~~ hihi
[pa..sile bace okeeyy]
rasanya tak pat la aku update kot weekend ni
ala..tak beshnya ):
aku akan merinduimu blog ):







Thursday, September 18, 2008

wanna bite?

cape tak puasa???
aku nak bagi korang geget apple ni ;p
eh, tapi aku puasa taw
just offer jer untuk cape2 yang tringin nak bite ;p

hihi
terliur tak korang?
alaa..yang tak terliur tu mesti dah taw ek ;p
hihi
tu la lip balm yang aku tunggu2 dari hari tu okeh!
comeyy kannn?
cakap comey okey, t aku kecit ati ;p
hahahaa

ade sape2 berminat gak ker?
mari2 click sini
im happy :D







Tuesday, September 16, 2008

kutip award secara pukal

sebagai tanda penghargaan pd pemberi award
maka lahirla entry ni ;p

thanx to che yot
blog paling gila?
gulp!
haha

thanx to encit nauze
pe motip award ni
aku pon kurang paham
haha

thanx to che yot and encit nauze againnn ;p
yang ni pon aku tak paham menatang hape
layannnnn

thanx to encit nauze
AGAIN?
haha
thanx ek beb



ohh
yang ni lah yang paling tak leh belah ;p
thanx to kak ty and kak lily lotus
sangat malu2 untuk amik award ni
hahaa

okey..tamat







hari cari pasal sedunia

adoiya
mood rosak betul hari ni
balik umah sewa jap tadi
nak amik kad nak collect barang tu kan
ee..sabar izza sabar
hatiku ini dah sampai rentung dah ni
sampai2 umah,
makcik tu ckp

"ha..semalam ade org pos laju hantar barang,
makcik ingatkan sape la punya.."

aku senyummmmmmmmmmm jer
dalam hati, oh..ade kat umah rupanya

"orang tu balik, baru makcik teringat..
la..izza pny barang ke.."

bolehhhhh???
ish..sabar yang..
sabar..
sabaaaaaaaaarrr banyak2

yerlah, memang salah aku la lupa nak inform makcik tu
tapi bolehkah dia lupa ade org nama izza dok lam umah tu??







lawak sadis pagi2

morning korang!
taw tak..
pagi ni on the way nak sampai opis
aku membebel2, menjerit sorang lam keta
taw tak pasal ape
pasal saket pewot
hahaha
geram tol aku!
apsal masa aku tgh drive,
ko nak saket ha pewot?
time aku dok enak2 kat umah td
ko tadek lak nak buat hal
ee..memang tak tenang langsung la drive td
sampai opis jer,
trus tuju toilet

haha
ish..tak snonoh la citer sal ni pagi2 ;p

notakaki: dah called poslaju
kena collect item sendiri ):







Monday, September 15, 2008

eeeeeeeeee...geramnye!!

argh
geram
gerammmmmm
gerammmmmmmm!!!!!@damn

geramm sebab lip balm aku masih tak dpt
ape ni poslaju ipoh?
lembap sangat ni??
apsal lembap sangat haaa?????

pagi td aku cek tracking number
dah ade kat ipoh
dia cakap tengah process nak deliver
ni aku baru lepas check
ingatkan status dia delivered la
sekali..

adoi...takpe2..
sabar cik izza sabarrr@senam
esok pagi2
1st in da morning
aku nak call poslaju ipoh! @sombong







ponteng

psst..
korang..korang
sebenarnya kann..
hari ni kannnnn..
aku..

*******
******
*****
****
***
**
*
*
*
*
*

PONTENG KEJA!!
hahaha
okeyla, put it this way la
ponteng tu tak sedap benar bunyi nya kan
aku apply cuti la hari ni
sebab memang malas nak g keja @ngiler
pegi opis, takde keja
[tapi tataw la plak kot2 esok aku dtg melambak keja kan]
tapi..
yang sebenarnya lagi..
aku dah malas nak LI [latihan industri] lagi la
i wanna quit!!@nangis
huwaa..
takpe2..sabar yer izza
bulan 11 t habis lah..
memang la ni requirement untuk grad
tapi..
hmm, tah la..malas la
nak balik UKM!!!@tendang
;p
[tetibe..hahaha]






mandi

arip ni memang rajin
aku mintak tolong cucikan kereta
semangat je dia mencuci ;p

tapi, actually we had a deal@nggaya
hahaha
dia tolong basuh kereta aku
aku tolong ironkan sume baju sekolah dia
ayah aku cakap aku amik kesempatan
hahaha
sebab kalau dia tak tolong basuh kereta aku,
aku still kena iron baju dia jugak ;p
tapi dah dia yang rajin nak tolong
aku dengan senang hati la terima kann @sombong

dalam pada basuh kereta tu
sempat lagi dia main

sambil basuh kereta
sambil siram air kat badan
main airrrrrr je ni
mengamuk la mak aku klo tiap2 kali basuh kereta camni ;p







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...